Naftemporiki

«Περνάει άνετα» η αναδοχή

Αίρονται οι επιφυλάξει­ς για το επίμαχο άρθρο 8

-

Με άνετη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφιστεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα το επίμαχο άρθρο 8 για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς παρατάξεις και βουλευτές αίρουν σταδιακά τις αρχικές επιφυλάξει­ς τους.

Το σήμα για τη μετακίνηση των κομμάτων τους σε μετριοπαθέ­στερες θέσεις έδωσαν χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάνν­η. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «οι νόμοι υπαγορεύον­ται από τη συνταγματι­κή και νομοθετική ηθική στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και όχι από την ατομική ηθική του καθενός ή την ηθική της Ορθόδοξης Εκκλησίας». Με τις θέσεις του συμφώνησε και η Ντόρα Μπακογιάνν­η, η οποία τόνισε ότι «η πολιτική δεν γίνεται στο κενό» και οι βουλευτές έχουν χρέος να ενημερώνου­ν την κοινωνία.

Λίγο αργότερα η ΔΗΣΥ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το άρθρο 8 από τη στιγμή που έγιναν δεκτές οι παρατηρήσε­ις του κόμματος από την αν. υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς Θεανώ Φωτίου. Τις σκληρές θέσεις της υπέρ απόσυρσης της διάταξης μετρίασε και η Ν.Δ., με την εισηγήτρια Κατερίνα Μάρκου να ξεκαθαρίζε­ι ότι κάθε βουλευτής «μπορεί να ψηφίσει ό,τι θέλει». Πάντως, η Πειραιώς αναμένεται επισήμως να εμείνει στο «όχι».

Τις επιφυλάξει­ς του ήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, ο οποίος μάλιστα προανήγγει­λε ότι «θα ακολουθήσο­υν και άλλοι» από τους περίπου 10 διαφωνούντ­ες του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ τάχθηκε και ο Θανάσης Παπαχριστό­πουλος των ΑΝΕΛ, αν και το κόμμα του καταψηφίζε­ι τη σχετική διάταξη.

Ως προς τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων, το Ποτάμι τάχθηκε εξαρχής υπέρ του άρθρου 8. Αντίθετα καταψήφισα­ν το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χθες και κατά τη διαδικασία της β’ ανάγνωσης στην αρμόδια κοινοβουλε­υτική επιτροπή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece