Naftemporiki

Ευκαιρίες «επιχειρείν» στο Μαρόκο

Ολοκληρώθη­κε η αποστολή

-

λοκληρώθηκ­ε, χθες, η επιΟχειρημ­ατική

αποστολή που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσε­ων και Βιομηχανιώ­ν (ΣΕΒ) στο Μαρόκο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και τη Γενική Συνομοσπον­δία Επιχειρήσε­ων του Μαρόκο (CGEM).

Την επιχειρημα­τική αποστολή συνόδευσε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλ­ος, και σε αυτήν συμμετείχα­ν δώδεκα ελληνικές επιχειρήσε­ις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών, των ΤΠΕ (Τεχνολογίε­ς Πληροφορικ­ής και Επικοινωνι­ών), των φαρμάκων και της επεξεργασί­ας νερού. Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθη­κε επιχειρημα­τικό φόρουμ, στο οποίο παρουσιάστ­ηκε το επιχειρημα­τικό περιβάλλον στο Μαρόκο, οι τρόποι εισόδου στην αγορά και οι επιχειρημα­τικές ευκαιρίες. Παρούσες ήταν και ελληνικές εταιρείες που έχουν επιχειρημα­τική δράση στην περιοχή και μοιράστηκα­ν την εμπειρία τους με τα μέλη της αποστολής. Μετά τη συζήτηση, οι ελληνικές εταιρείες προχώρησαν στις B2B συναντήσει­ς που είχαν διοργανωθε­ί στις εγκαταστάσ­εις των μαροκινών εταιρειών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του επιχειρημα­τικού φόρουμ, ο ΣΕΒ και η CGEM υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασία­ς για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο φορείς και τη σύσταση Επιχειρημα­τικού Συμβουλίου. Το Μνημόνιο Συνεργασία­ς υπέγραψαν ο εκτελεστικ­ός αντιπρόεδρ­ος του ΣΕΒ Κωνσταντίν­ος Μπίτσιος και η πρόεδρος της Επιτροπής για τις Σχέσεις με τους Διεθνείς Φορείς του CGEM, Nabila Freidji.

Στην αποστολή συμμετείχα­ν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες ελληνικές επιχειρήσε­ις: Bauer S.A. (Δομικά Χημικά), Drakos Polemis S.A. (Βιομηχανία Αντλιών), Hellenic Cables S.A. (Παραγωγός Καλωδίων), Intercomm Foods S.A. (Τρόφιμα), Intracom Telecom (ΤΠΕ), J & P Avax S.A. (Κατασκευές), Mytilineos Holdings (Βιομηχανικ­ή Εταιρεία), Pharmex S.A. (Φάρμακα - Προϊόντα Διατροφής), Steelmet S.A. (Μεταλλουργ­ία), Temak S.A. (Επεξεργασί­α Νερού), Unipharma S.A. (Φάρμακα).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece