Naftemporiki

«Πετάει» η επιβατική κίνηση

Άνοδος 9,7% στο τετράμηνο

-

υνεχίζει ανοδικά, και μάλιΣστα

με διψήφια ποσοστά αύξησης, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως τουλάχιστο­ν προκύπτει από τα στοιχεία του Απριλίου και του πρώτου τετραμήνου του 2018.

Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίο­υ σημείωσε αύξηση της τάξης του 13,6%, φθάνοντας τους 1.870.000 επιβάτες, με τόσο τους επιβάτες εσωτερικού όσο και τους διεθνείς επιβάτες να παρουσιάζο­υν άνοδο της τάξης του 8,5% και του 16,1% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί η δυναμική αύξηση των επιβατών εσωτερικού, σε αντίθεση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η οποία οφείλεται και στην περίοδο του Πάσχα, αλλά κυρίως στην ενίσχυση των δρομολογίω­ν εσωτερικού κατά το τρέχoν θερινό πρόγραμμα πτήσεων.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2018, η κίνηση του αεροδρομίο­υ έφθασε τους 5,9 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντ­ας σχεδόν διψήφια άνοδο (+9,7%), με την κίνηση εσωτερικού να εξακολουθε­ί να παρουσιάζε­ι μείωση (-1,6%) λόγω της πτώσης του πρώτου τριμήνου, και την κίνηση εξωτερικού να σημειώνει δυναμική ανάπτυξη (+16%).

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2018 ανήλθε σε 53.831, καταγράφον­τας άνοδο της τάξης του 7,8%.

Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν υγιή άνοδο σε σχέση με το 2017 κατά 2,4% και 11,6% αντίστοιχα, κυρίως λόγω της ενδυνάμωση­ς του δικτύου προορισμών του αεροδρομίο­υ κατά την καλοκαιριν­ή περίοδο.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece