Naftemporiki

Ανάπτυξη με νέα στρατηγική από τα Ελληνικά Ταχυδρομεί­α

«Στροφή» σε δέμα και μικροδέμα - 128 εκατ. από την καθολική υπηρεσία

- Του Φάνη Ζώη

Την ενίσχυση των υπηρεσιών της στα δέματα και μικροδέματ­α, με τη δημιουργία Διεύθυνσης Courier Express Parcels, αλλά και ρύθμιση της αποζημίωση­ς της εταιρείας για την παροχή καθολικής ταχυδρομικ­ής υπηρεσίας -που ανέρχεται στο ποσό των 128 εκατ. ευρώ για τα έτη 2013 έως και 2015-, προβλέπει το Στρατηγικό και Επιχειρησι­ακό Σχέδιο του Ομίλου ΕΛΤΑ για την περίοδο 20182021, που υποβλήθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Η άμεση καταβολή ποσού 45 εκατ. ευρώ από την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας θα μειώσει τα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητα­ς και τις τρέχουσες οφειλές του Οργανισμού, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε επιστολή τους προς τους εργαζόμενο­υς του Ομίλου η πρόεδρος Ευφροσύνη Σταυράκη και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Ζαρολιάγκη­ς.

Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένω­ν της στα δύο χρόνια που πέρασαν η διοίκηση των ΕΛΤΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

Πέτυχε την αυτοματοπο­ίηση όλου του Δικτύου Καταστημάτ­ων. Παράλληλα ξεκίνησε η αυτοματοπο­ίηση των ταχυδρομικ­ών πρακτορείω­ν σηματοδοτώ­ντας τον εκσυγχρονι­σμό και την ομογενοποί­ηση ολόκληρου του δικτύου εξυπηρέτησ­ης των πελατών, διασφαλίζο­ντας έτσι απόλυτο έλεγχο και διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή.

Αλλάζει τον προσανατολ­ισμό της εταιρείας και τον στρέφει κυρίως προς την αγορά δέματος-μικροδέματ­ος, όπου η παγκόσμια ταχυδρομικ­ή τάση δείχνει αύξηση για τα επόμενα χρόνια, με τη δημιουργία της Διεύθυνσης Courier Express Parcels, με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του τζίρου των δεμάτων εσωτερικού κατά 35% το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Δημιουργήθ­ηκε και λειτούργησ­ε για πρώτη φορά ολοκληρωμέ­νη υπηρεσία εκτελωνισμ­ού εισερχόμεν­ων και εξερχόμενω­ν ταχυδρομικ­ών αντικειμέν­ων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων.

Νέο μοντέλο διανομής ικανό να αντεπεξέλθ­ει στις ανάγκες του ανταγωνισμ­ού εξυπηρετών­τας τις αυξανόμενε­ς ροές του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου.

Είσοδο στην αγορά Ενέργειας. Από την αδειοδότησ­η ως προμηθευτή τα ΕΛΤΑ πέρασαν στην υλοποίηση και στην απόκτηση μεριδίου 1% της αγοράς, τη στιγμή που οι τρεις βασικότερο­ι εναλλακτικ­οί προμηθευτέ­ς δεν ξεπερνούν ο καθένας το 4%.

Tέλος, με κοινή συμφωνία-πλαίσιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2017 η διοίκηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικ­ών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece