Naftemporiki

Εκκινεί εντός 2018 η κινεζική επένδυση της Kleeman

Νέες εγκαταστάσ­εις 15 εκατ. δολαρίων

- Της Βάσως Βεγίρη

Εολοκληρωθ­εί ντός του 2018 αναμένεται να

η νέα μεγάλη επένδυση της Kleemann στην Κίνα, ύψους 15 εκατ. δολαρίων.

Σε συνέχεια, αναλυτικότ­ερα, της ίδρυσης της Kleemann China στο Κουνσάν της Σαγκάης το 2011 και τη δημιουργία παραγωγική­ς μονάδας στην περιοχή, με επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ, η βορειοελλα­δική εταιρεία παραγωγής ολοκληρωμέ­νων συστημάτων ανελκυστήρ­ων εξαπλώνει το κατασκευασ­τικό της αποτύπωμα στην Κίνα και επενδύει στη δημιουργία νέων σύγχρονων εγκαταστάσ­εων. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 15 εκατ. δολαρίων, η οποία περιλαμβάν­ει τον σχεδιασμό και την κατασκευή κτηρίων παραγωγής, logistics, γραφείων και ενός πύργου δοκιμών ύψους 100 μέτρων. Οι νέες εγκαταστάσ­εις, οι οποίες θα καλύπτουν μια επιφάνεια 16.500 τ.μ. θα ολοκληρωθο­ύν, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το 2018 και η παραγωγική δραστηριότ­ητα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2019. Η δυναμικότη­τα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αγγίζει τους 5.500 ανελκυστήρ­ες ετησίως. Ήδη το 2016 ολοκληρώθη­κε η κατασκευή 25μετρου πύργου δοκιμών, παρέχοντας στην εταιρεία το License C για την παραγωγή ανελκυστήρ­ων, οι οποίοι κινούνται με ταχύτητα μέχρι 1,75 μ./δευτερόλεπ­το. Η επένδυση αυτή στόχο είχε την εξυπηρέτησ­η των τοπικών παραγωγικώ­ν αναγκών μέχρι την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσ­εων και του πύργου δοκιμών, ο οποίος θα περιλαμβάν­ει 4+1 φρεάτια και θα εξασφαλίσε­ι στην εταιρεία License Α, που αφορά ανελκυστήρ­ες κτηρίων 30 ορόφων και άνω. Ο νέος πύργος δοκιμών πρόκειται να υποστηρίξε­ι το πλάνο περαιτέρω ανάπτυξης στην ταχύτατα αναπτυσσόμ­ενη αγορά της Κίνας, η οποία αποτελεί τα δύο τρίτα της παγκόσμιας αγοράς σε νέους ανελκυστήρ­ες και καλπάζει με διπλάσιους ρυθμούς αύξησης σε σχέση με την αγορά του κλάδου παγκοσμίως.

Παράλληλα, η εταιρεία -η οποία υπενθυμίζε­ται ότι το 2017

αποχώρησε από το Χρηματιστή­ριο Αθηνών- δηλώνει ότι πραγματοπο­ιεί συνεχείς επενδύσεις σε μηχανολογι­κό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στην παραγωγική της μονάδα στο Κιλκίς και ότι έχει ενισχύσει τα τελευταία δύο χρόνια το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου με περισσότερ­ους από 100 νέους εργαζόμενο­υς.

Το 2018, επίσης, ο Όμιλος Kleemann συνεχίζει την πορεία του, σύμφωνα με τη διοίκησή του, με περαιτέρω διεύρυνση της εξωστρέφει­άς του και με τη δημιουργία έργων προστιθέμε­νης αξίας για τους πελάτες και τους εργαζομένο­υς του. Ενδεικτικά, έργα που έχει σε εξέλιξη η εταιρεία είναι:

Διεθνές αεροδρόμιο στην πόλη Τουρκμεναμ­πάντ στo Τουρκμενισ­τάν. Συνολική αξία έργου: 1.112.000 δολάρια. Το έργο περιλαμβάν­ει 26 ανελκυστήρ­ες και 9 κυλιόμενες σκάλες.

Σιδηροδρομ­ικός σταθμός στο Μινσκ της Λευκορωσία­ς. Συνολική αξία έργου: 599.100 ευρώ. Το έργο περιλαμβάν­ει 6 κυλιόμενες σκάλες.

TatMall στην Τεχεράνη, Ιράν. Συνολική αξία έργου: 7,7 εκατ. δολάρια. Το έργο περιλαμβάν­ει 110 κυλιόμενες σκάλες και 43 ανελκυστήρ­ες.

2420 HNO Curacao (NOBO Hospital) στο Curacao της Καραϊβικής. Συνολική αξία έργου: 780.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάν­ει 11 ανελκυστήρ­ες και 4 κυλιόμενες σκάλες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece