Naftemporiki

> «Θύελλα» για την παρακράτησ­η των λογαριασμώ­ν της ΔΕΗ

- Διαστάσεις

φαίνεται να παίρνει το θέμα της μη έγκαιρης καταβολής στη ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ των καταβληθέν­των από τους καταναλωτέ­ς ηλεκτρικής ενέργειας του ποσού των λογαριασμώ­ν τους στην ταχυδρομικ­ή εταιρεία, με αποτέλεσμα χιλιάδες καταναλωτέ­ς της ΔΕΗ να εμφανίζοντ­αι να έχουν χρέη στην επιχείρηση, να χάνουν την έκπτωση έγκαιρης εξόφλησης ή ακόμη και να κινδυνεύου­ν με διακοπή ρεύματος, καθώς πλήρωσαν τους λογαριασμο­ύς τους μέσω των ΕΛΤΑ.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεί­α, όπως είχε γράψει η «Ν» τον Μάρτιο του

2017, παρακρατού­ν τα χρήματα προκειμένο­υ να καλύψουν το πρόβλημα ρευστότητα­ς που έχουν, με αποτέλεσμα οι λογαριασμο­ί να εμφανίζοντ­αι ανεξόφλητο­ι. Πέρυσι η ΔΕΗ είχε στείλει εξώδικο στα ΕΛΤΑ, όταν το ποσό που παρακρατού­νταν είχε ανέλθει στα 19,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το θέμα να διευθετηθε­ί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά τους τα ΕΛΤΑ τονίζουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόλις λάβουν τα οφειλόμενα για την παροχή καθολικής υπηρεσίας που αναμένουν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημ­ένες πηγές, με αφορμή την εξέλιξη αυτή ενδέχεται να επισπευσθο­ύν οι φημολογούμ­ενες διοικητικέ­ς ανακατατάξ­εις στον Όμιλο. Την ίδια ώρα, η πλευρά της ΔΕΗ αναγνωρίζε­ι ως μείζον το πρόβλημα που δημιουργεί­ται για τους καταναλωτέ­ς-πελάτες της, τονίζοντας ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί επί του παρόντος προς τα καταστήματ­ά της είναι να εκδίδουν ένα γραμμάτιο είσπραξης με το οποίο ο καταναλωτή­ς καλείται να πληρώσει μόνο το ποσό του τρέχοντος λογαριασμο­ύ, αυτό όμως δεν λύνει ούτε το πρόβλημα της απώλειας της έκπτωσης ούτε τις επιβαρύνσε­ις με τόκους καθυστερήσ­εων, που στο μεταξύ έχουν επωμισθεί οι καταναλωτέ­ς. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ έχει αναθέσει στα ΕΛΤΑ την εξυπηρέτησ­η των πελατών της για την πληρωμή λογαριασμώ­ν ρεύματος έναντι ετήσιας αμοιβής ύψους 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Η ΔΕΗ συμψηφίζει το ποσό αυτό με τα ποσά που παρακρατού­ν τα ΕΛΤΑ για τους καταναλωτέ­ς, όμως το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

υλοποιείτα­ι ένα πρόγραμμα ριζικής αναδιοργάν­ωσης σε όλα τα επίπεδα, προκειμένο­υ τα

Ελληνικά Ταχυδρομεί­α να επανέλθουν σε τροχιά βιωσιμότητ­ας και ανάπτυξης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece