Naftemporiki

Μεταρρύθμι­ση δομών στον δημόσιο τομέα προανήγγει­λε ο Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον αντιπεριφε­ρειάρχη Απ. Τζιτζικώστ­α

- Β. Βεγ.

ι εκλογές σήμερα θα είναι λύΟτρωση

για τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κοινή ραδιοφωνικ­ή συνέντευξή του σε τρεις ραδιοφωνικ­ούς σταθμούς (Ράδιο Θεσσαλονίκ­η, FM 100 και Focus FM), με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκ­η. Στο ίδιο μήκος κύματος, σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειά­ρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστ­α, τόνισε ότι η δέσμευση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη, ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει ξανά, οι επόμενες αυτοδιοικη­τικές εκλογές θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σύστημα που ισχύει σήμερα.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τη δέσμευσή του για τον φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι τα 10.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το τι θα ισχύσει για το αφορολόγητ­ο, ενώ τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος, η χώρα θα βρεθεί σε καθεστώς αυξημένης μεταμνημον­ιακής εποπτείας, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυσαν στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια» και ότι «η καθαρή έξοδος είναι το νέο μεγάλο βρόμικο ψέμα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και θα προχωρήσει σε μεταρρύθμι­ση δομών του Δημοσίου, χωρίς απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθεσε: «Οι στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν την επόμενη ημέρα και θα καταργηθού­ν οι ειδικές γραμματείε­ς που στελεχώνει με συγγενείς, κολλητούς και φίλους». Δήλωσε ακόμη ότι ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου μπορούν να ασκούνται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα και θα εκχωρηθούν σε αυτόν, όπως και ότι δεν αντιλαμβάν­εται τη χρησιμότητ­α του γραφείου πρωθυπουργ­ού στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, χαρακτήρισ­ε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργ­ό σε αποδρομή, που είναι ήδη παρελθόν και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διχάζει και να πολώνει, έχοντας κάνει κυβερνητικ­ή γλώσσα τη χειρότερη μορφή αυριανισμο­ύ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece