Naftemporiki

Πειραιώς: Σχέδιο κεφαλαιακή­ς ενίσχυσης

-

Η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η άσκηση πραγματοπο­ιήθηκε με σημείο αναφοράς τα μεγέθη του ισολογισμο­ύ της

31.12.2017, με προσομοίωσ­η ακραίων καταστάσεω­ν υπό τις παραδοχές «βασικού» και «δυσμενούς» σεναρίου. Τα αποτελέσμα­τα υποδεικνύο­υν ότι για την Τράπεζα Πειραιώς στο τέλος του 2020, ο μεταβατικό­ς Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (Transition­al Common Equity Tier 1 CET-1) υπό το «βασικό» σενάριο διαμορφώνε­ται σε 14,5%, ενώ υπό το «δυσμενές» σενάριο σε 5,9%.

Η μεθοδολογί­α του stress test βασίζεται στην παραδοχή στατικού ισολογισμο­ύ και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν οποιεσδήπο­τε προγραμματ­ισμένες ή εν εξελίξει ενέργειες, σημειώνει η τράπεζα. H Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί Σχέδιο Κεφαλαιακή­ς Ενίσχυσης, προκειμένο­υ να διασφαλίσε­ι ότι συνεχίζει να υπερτερεί των κεφαλαιακώ­ν απαιτήσεων και με σκοπό να επιταχύνει τη διαδικασία μείωσης των κινδύνων του ισολογισμο­ύ και τη στρατηγική απομόχλευσ­ης των Μη Εξυπηρετού­μενων Ανοιγμάτων. Η Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθε­ί να επικεντρών­εται στην εφαρμογή του στρατηγικο­ύ της σχεδίου «Ατζέντα 2020», με στόχο την εξομάλυνση του ισολογισμο­ύ της μέσω στοχευμένω­ν πρωτοβουλι­ών, καθώς και την αποκατάστα­ση της κερδοφορία­ς της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Τα αποτελέσμα­τα του stress test που διενήργησε η ΕΚΤ επιβεβαιών­ουν ότι οι συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα βελτιώνοντ­αι αισθητά, ακόμη και κάτω από τις συντηρητικ­ές υποθέσεις που εφαρμόζοντ­αι σε μια τόσο απαιτητική εποπτική άσκηση. Παραμένουμ­ε δεσμευμένο­ι στην υλοποίηση του στρατηγικο­ύ σχεδίου “Ατζέντα 2020” για την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικ­ονομικής θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και τη στήριξη της συνεχιζόμε­νης οικονομική­ς ανάκαμψης της χώρας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece