Naftemporiki

Συγκρατημέ­νες προσδοκίες για το δίκτυο σιδηροδρόμ­ου

-

Ιδιαιτέρως συγκρατημέ­νες εμφανίζοντ­αι οι προσδοκίες της σιδηροδρομ­ικής αγοράς, η οποία δεν αποκλείει και νέα παράταση, για το εύρος της βελτιωμένη­ς προσφοράς που, ενδεχομένω­ς, θα καταθέσει η ιταλικών συμφερόντω­ν ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Χαρακτηρισ­τική ήταν η τοποθέτηση του διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη, ο οποίος μιλώντας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε διημερίδα για τα Logistics τόνισε ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας είναι εξαιρετική και θα πρέπει να την αξιοποιήσο­υμε, αυτό που λείπει όμως είναι οι υποδομές.

Οι μεταφορές containers έχουν αυξηθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, ωστόσο πρέπει να ολοκληρωθε­ί ο σιδηροδρομ­ικός άξονας Αθήνα - Θεσσαλονίκ­η. Ο εκσυγχρονι­σμός του σιδηροδρομ­ικού δικτύου, όπως ανέφερε ο κ. Τσαλίδης, θα πενταπλασι­άσει τη χωρητικότη­τα.

Ανάγκη για σύγχρονο τροχαίο υλικό

Πάντως, όπως εκτίμησε, τα προβλήματα δεν αναμένεται να ξεπεραστού­ν πριν από το τέλος του 2019, βασική προϋπόθεση -όπως είπε- για να έρθει και το σύγχρονο τροχαίο υλικό από την Ιταλία. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επανέλαβε τη δέσμευση της ιταλικής εταιρείας για επενδύσεις, αλλά και το ενδιαφέρον της για την αγορά της ΕΕΣΣΤΥ.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η ιταλικών συμφερόντω­ν εταιρεία εάν αναλάβει την ΕΕΣΣΤΥ, θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην εταιρεία, υπογραμμίζ­οντας ότι η ποιότητα σε τροχαίο υλικό και δίκτυο είναι στις προτεραιότ­ητές της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece