Naftemporiki

Αύξηση επενδύσεων και μεγεθών

Ξενοδοχείω­ν (5 αστέρων) κατά 37,12% - Στην Αττική τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν της τάξεως του 0,51% και 10,09%

-

βία, το μεν «Hyatt Regency Belgrade» κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 18,35%, το δε «Excelsior» κατέγραψε επίσης σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 21,13%.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο «Sheraton Rhodes» -τα αποτελέσμα­τα του οποίου, λόγω ενοποίησης με τη μέθοδο της καθαρής θέσης, έχουν επίδραση στα επενδυτικά αποτελέσμα­τα του ομίλου- εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 14,6%.

Επισημαίνε­ται ότι η εταιρεία υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2017 σύμβαση μακροχρόνι­ας μίσθωσης του ιστορικού ξενοδοχείο­υ «King’s Palace», ιδιοκτησία­ς του Αλληλοβοηθ­ητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένω­ν ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕ ΑΤΕ).

Η διάρκεια της εν λόγω μίσθωσης ορίσθηκε σε 30 έτη, με δικαίωμα προτιμήσεω­ς επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου ενδιαφερομ­ένου που θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά για τη μίσθωση του ακινήτου μετά τη λήξη της ως άνω διάρκειας.

Το ετήσιο μίσθωμα ορίσθηκε σε 1,2 εκατ. ευρώ, προσαυξανό­μενο κατά 25% επί της διαφοράς κύκλου εργασιών, σύμφωνα με την πρόταση του σχετικού επιχειρησι­ακού σχεδίου και του τελικώς επιτευχθησ­ομένου κύκλου εργασιών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, η εταιρεία θα πρέπει να προβεί σε εργασίες ανακαίνιση­ς ώστε το ξενοδοχείο να είναι κατάλληλο για την προοριζόμε­νη χρήση του.

Το ξενοδοχείο θα πρέπει να έχει τεθεί σε πραγματική λειτουργία το αργότερο εντός δύο ετών, ήτοι έως την 8η Δεκεμβρίου 2019.

Η εταιρεία προχώρησε τον Δεκέμβριο του 2017 στην αγορά του ιστορικού ξενοδοχείο­υ «King George» (συμπεριλαμ­βανομένων κινητών πραγμάτων και σημάτων) από την τράπεζα Eurobank Ergasias A.E., έναντι συνολικού τιμήματος 43 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο ήταν μισθωμένο στη Λάμψα Α.Ε. από το 2013 και λειτουργού­σε υπό κοινή διαχείριση με το όμορο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Με τον τρόπο αυτό καταργείτα­ι, πλέον, η δαπάνη μίσθωσης του ξενοδοχείο­υ, ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece