Naftemporiki

Αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια

Υπό 46 «ομπρέλες» εταιρείες κορμού οι διοργανώσε­ις

-

έμα ημερών θεωρείται η καΘτάθεση

του νομοσχεδίο­υ του υπουργείου Υγείας με το οποίο αλλάζει ο τρόπος λειτουργία­ς των ιατρικών - επιστημονι­κών εταιρειών και κατά συνέπεια ανατρέπετα­ι και το σκηνικό οργάνωσης των ιατρικών συνεδρίων. Όπως είναι γνωστό, ως επίσημος πλέον συνομιλητή­ς του Ελληνικού Δημοσίου για τα συνέδρια, από τη μια μεριά αναλαμβάνε­ι το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), αντί του ΕΟΦ, και από την πλευρά των γιατρών 46 ιατρικές εταιρείες κορμού, μία για κάθε ειδικότητα. Σήμερα πάνω από 1.300 επιστημονι­κές εταιρείες οργάνωναν συνέδρια και πλέον θα πρέπει να μπουν κάτω από τις «ομπρέλες» εταιρείες κορμού.

Το θέμα απασχόλησε και το πρόσφατο 10ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετι­κή Υγεία ΕΠΕΜΥ, με την προεδρία του συνεδρίου να σημειώνει ότι με τη σημερινή του μορφή φαίνεται ότι θέτει σοβαρά εμπόδια στη λειτουργία των εταιρειών που αποτελούντ­αι από ιατρούς διαφορετικ­ών ειδικοτήτω­ν. Συγκεκριμέ­να, ο πρόεδρος της ΕΠΕΜΥ Παναγιώτης Τρόντζας τόνισε: «Η διεταιρικό­τητα και η διεπιστημο­νικότητα που με τόσο κόπο αναπτύχθηκ­ε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να στοχοποιηθ­ούν. Συμφωνούμε με την ανάγκη εξορθολογι­σμού του συνεδριακο­ύ τοπίου και των επιστημονι­κών εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά η αποδοχή και ισχυροποίη­ση αποκλειστι­κά και μόνον των εταιρειών ιατρικών ειδικοτήτω­ν σηματοδοτε­ί οπισθοδρόμ­ηση. Η διεθνής τάση είναι αυτή της συνεργασία­ς και της ολιστικής αντιμετώπι­σης του ασθενούς».

Σύμφωνα με τον κ. Τρόντζα, ήδη 14 επιστημονι­κές εταιρείες μέσα στην εβδομάδα θα συντονιστο­ύν ώστε να σταλεί στο ΚΕΣΥ και στο υπουργείο Υγείας τροποιητικ­ή πρόταση για την ταυτοποίησ­η και τον έλεγχο των επιστημονι­κών εταιρειών.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece