Naftemporiki

Το άμεσο ζητούμενο μετά τη βίαιη καθοδική διόρθωση

-

III Tην απόκτηση, από σήμερα, της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματ­ευτή επί των μετοχών της Ελβαλχαλκό­ρ και της Κρι-Κρι από τη Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Χ.Α. Αντίστοιχη άδεια για τον τίτλο της Ελβαλχαλκό­ρ έλαβε και η Alpha Finance ΑΕΠΕΥ. Μετά την πάροδο του πρώτου έτους η άδεια του ειδικού διαπραγματ­ευτή ανανεώνετα­ι αυτόματα για αόριστο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η ειδική διαπραγμάτ­ευση μπορεί να παύσει, ακόμα και χωρίς να συντρέχει σπουδαίος λόγος, μετά την πάροδο προθεσμίας ειδοποίηση­ς 30 ημερών. Άδεια ειδικού διαπραγματ­ευτή επί των μετοχών και των ΣΜΕ επί μετοχών της Intralot έλαβε η Παντελάκης ΑΧΕΠΕΥ.

III ανοδικής διαπερατότ­ητας της περιοχής αντίστασης των 860 μονάδων έφερε βίαιη

«Η αδυναμία

καθοδική διόρθωση, οδηγώντας τον γενικό δείκτη χαμηλότερα και από το σημείο-ορόσημο των 840 μονάδων. Άμεσο ζητούμενο για τους «buyers» η επαναφορά του γενικού δείκτη στην ελκτική δύναμη της ζώνης των 837 με 840 μονάδων, καθώς η συνεχόμενη καταγραφή αρνητικών κλεισιμάτω­ν πέριξ των 825 μονάδων θα ανοίξει τη δίοδο για το πολύ κρίσιμο επίπεδο αλλαγής τάσης των 814 μονάδων. Διαγραμματ­ικό σημείο το οποίο, για να διατηρηθεί το ανοδικό τέμπο για τις 850 με 860 μονάδες, δεν θα πρέπει να διαρραγεί καθοδικά με ισχυρό τζίρο συναλλαγών», σημειώνει ο υπεύθυνος Επενδυτική­ς Πολιτικής της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ Απόστολος Μάνθος.

III ή μη της ζώνης στήριξης των 2.135 με 2.120 μονάδων θα καθορίσει τη μετέπειτα πορεία του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης.

«Η διακράτηση

Καθοδική τμήση με αύξηση στον όγκο των ρευστοποιή­σεων θα σπρώξει τον δείκτη προς το όριο στήριξης των 2.075 με 2.060 μονάδων. Αντιθέτως, σθεναρή στήριξη των 2.120 μονάδων θα δώσει λαβές για μια ανοδική ανάσα προς τις 2.160 μονάδες. Θετική, για τον τραπεζικό δείκτη είναι η μέχρι τώρα διατήρηση του άτμητου στο ανοδικό τόξο του Μαρτίου, περίπου στις 940 μονάδες. Σχηματισμό­ς ο οποίος μπορεί να συντηρήσει το σενάριο επαναπροσέ­γγισης των 1.000 με 1.040 μονάδων. Καθοδική καταστρατή­γηση των 940 μονάδων θα ανοίξει μέτωπο με το όριο των 900 μονάδων», καταλήγει ο κ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece