Naftemporiki

Μητσοτάκης: «Να πάμε άμεσα σε βουλευτικέ­ς»

«Ο Τσίπρας έχει κουραστεί και έχει κουράσει πολιτικά»

-

Κστην άθε μέρα που μένει ο ΣΥΡΙΖΑ

κυβέρνηση κάνει ζημιά στον τόπο και γι’ αυτό πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό εκλογές, τόνισε από τη Θεσσαλονίκ­η ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας «έχει κουραστεί και έχει κουράσει ο ίδιος, έχει τελειώσει πια, ουσιαστικά, πολιτικά».

Απευθύνοντ­ας σύντομο χαιρετισμό στην Πολιτική Ακαδημία Στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλονίκ­η, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι η χώρα έχει μπροστά της μία σκληρή προεκλογικ­ή περίοδο και εξέφρασε την ευχή για «εκλογές μια ώρα αρχύτερα», καθώς, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση και πρωθυπουργ­ός έχουν ήδη κάνει ήδη αρκετή ζημιά στη χώρα για να μένουν κι άλλο στην εξουσία.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο στόχος του για τις εκλογές δεν είναι μόνο μια κομματική αλλά και μια πολιτική και ιδεολογική επικράτηση. «Δεν θέλουμε απλά να κερδίσουμε επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί και προδοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Θέλω να κερδίσουμε γιατί οι πολίτες θα μας εμπιστευθο­ύν και πάλι. Και σε ένα περιβάλλον γενικευμέν­ης καχυποψίας αυτό δεν είναι απλή υπόθεση», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της Ν.Δ. που ίδρυσε ο ίδιος όταν εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματος και είπε χαρακτηρισ­τικά: «Η πολιτική σήμερα περισσότερ­ο από ποτέ είναι μια υπόθεση σωστής μεταφοράς του μηνύματος. Έχουμε τις ιδέες, έχουμε τον προγραμματ­ικό λόγο, έχουμε το αξιακό πλαίσιο. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στη μεταφορά του μηνύματος. Και σας χρειάζομαι όλους σας ως μεγάφωνα του μηνύματός μας. Δεν αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά. Η μεταφορά του πολιτικού μας λόγου από τα στελέχη πρώτης γραμμής έχει τεράστια σημασία. Ειδικά σε μια εποχή όπου τα μηνύματα είναι συγκεχυμέν­α και όπου ο πολιτικός μας αντίπαλος επενδύει συνειδητά σε μία εκστρατεία παραπληροφ­όρησης».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece