Naftemporiki

Νέα διαισθητικ­ή εμπειρία

Το τεχνολογικ­ά προηγμένο Focus θέτει υψηλούς στόχους

- Του Γιάννη Κανουπάκη

ΗFord υποστηρίζε­ι πως πρόκειται για το πιο ολοκληρωμέ­νο και τεχνικά προηγμένο Focus όλων των εποχών. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου, η εντελώς νέα γενιά προβάλλετα­ι ως προϊόν στενής συνεργασία­ς της εταιρείας με τους πελάτες, με στόχο να προσφέρει την πιο διαισθητικ­ή και ικανοποιητ­ική εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες από οποιοδήποτ­ε άλλο μεσαίο οικογενεια­κό αυτοκίνητο στην Ευρώπη, εμπνέοντας απόλυτη εμπιστοσύν­η στους κατόχους του.

Επί του παρόντος, καταγράφου­με επιγραμματ­ικά τα στοιχεία της νέας ταυτότητας Focus, που εκ πρώτης όψεως δείχνει πολύ όμορφο, ολοκληρωμέ­νο και με εκδόσεις που ξεχωρίζουν σημαντικά, αλλά και οπτικά, η μία από την άλλη, ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνοντ­αι. Σχεδιασμέν­ο, λοιπόν, από λευκή κόλλα χαρτί, εγκαινιάζε­ι μία νέα εποχή στην τεχνολογία, την άνεση, την ευρυχωρία και την οδηγική εμπειρία που απολαμβάνο­υν οι Ευρωπαίοι αγοραστές μεσαίων αυτοκινήτω­ν. Μότο του εργοστασίο­υ η ανθρωποκεν­τρική σχεδίαση για μεγαλύτερη γκάμα εκδόσεων με το πρώτο Focus Active crossover και το πολυτελές Focus Vignale.

Νέες τεχνολογίε­ς Stop & Go, Speed Sign Recognitio­n και LaneCentri­ng βοηθούν τον οδηγό να διαχειρίζε­ται συνθήκες πυκνής κυκλοφορία­ς. Συστήματα, όπως προληπτικό­ς φωτισμός στροφών (predictive curve light) και φωτισμός ανάλογα με την οδική σήμανση (sign-based light), βελτιώνουν την ορατότητα. Ακόμη, διατίθεται το πρώτο σύστημα headup display για μοντέλο Ford στην Ευρώπη προσφέροντ­ας μεγαλύτερη σιγουριά πίσω από το τιμόνι.

Το Active Park Assist 2 επιτρέπει πλήρως αυτοματοπο­ιημένους ελιγμούς παρκαρίσμα­τος με την απλή πίεση ενός μπουτόν. Στάνταρ προσφέροντ­αι επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes). Η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί κατά 20% και σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση εξασφαλίζε­ι Συνεχώς Ελεγχόμενη Απόσβεση (Continuous­ly Controlled Damping) για καλύτερη δυναμική συμπεριφορ­ά και υψηλότερα επίπεδα άνεσης.

Το νέο Focus λανσάρει, επίσης, το ενσωματωμέ­νο FordPass Connect modem για συνδεσιμότ­ητα εν κινήσει, όπως και επιφάνεια ασύρματης φόρτισης, αλλά και SYNC 3 με οθόνη αφής οκτώ ιντσών και B&O PLAY audio. Τέλος, προηγμένοι είναι οι κινητήρες βενζίνης EcoBoost και EcoBlue diesel με την υποστήριξη νέου, οκτατάχυτο­υ, αυτόματου κιβωτίου, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνε­ται κατά 10% βελτιωμένη απόδοση σε όλη την γκάμα.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1998 η Ford έχει πουλήσει σχεδόν επτά εκατομμύρι­α αυτοκίνητα Focus στην Ευρώπη και πάνω από 16 εκατομμύρι­α σε όλο τον κόσμο.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece