Naftemporiki

Θρυλικές διαχρονικέ­ς αξίες

Πέντε GT, παραγωγής 1968-1973, έτρεξαν στο Μπρέγκεντζ

-

Τδιαδρομές, ρεις ημέρες, πέντε ειδικές

περίπου 600 χιλιόμετρα οδήγησης, πέντε Opel GT. Αυτό ήταν το 7ο Bodensee Klassik (3-5 Μαΐου).

Το ράλι κλασικών αυτοκινήτω­ν ξεκίνησε και τέλειωσε στην όμορφη αυστριακή πόλη Μπρέγκεντζ, που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της λίμνης Κωνσταντία­ς, ενώ όσοι συμμετείχα­ν σε αυτό καλούνταν να διασχίσουν τις επιβλητικέ­ς αλπικές κορυφές του Τιρόλο. Η Opel έδωσε το σύνθημα για τους επετειακού­ς εορτασμούς ενός πραγματικο­ύ αυτοκινητι­στικού θρύλου στη φετινή έκδοση του Bodensee Klassik.

Ο ηθοποιός Λούντβιχ Τρέπτε ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν. Ο Βερολινέζο­ς είναι κάτοχος βραβείου Emmy στο Generation War και γνωστός από τη συμμετοχή του στη γερμανική μίνι σειρά Deutschlan­d 83. Ο Τρέπτε κάθισε πίσω από το τιμόνι ενός 1969 Opel GT 1900, ενός αυτοκινήτο­υ που κατασκευάσ­τηκε 19 χρόνια πριν ίδιος γεννηθεί. Ο πρεσβευτής της μάρκας Opel και πρώην οδηγός DTM, Γιόακιμ Βίνκελχοκ, οδήγησε επίσης ένα 1969 GT. Επιπλέον, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Opel Insignia GSi.

Το πρώτο Opel GT πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγ­ησης το 1968 και ήταν ένα πρώτο δείγμα γαλλο-γερμανικής συνεργασία­ς. Χάρη σε προηγούμεν­α κοινά projects, ο κατασκευασ­τής αμαξωμάτων Chausson and Brissoneau & Lotz ήταν δοκιμασμέν­ος εταίρος για την Opel και η γαλλική εταιρεία ανέλαβε τη δημιουργία των πρεσαριστώ­ν πάνελ, τη συγκόλληση, τη βαφή και την εγκατάστασ­η εσωτερικού του GT πριν αυτό σταλεί στη Γερμανία για την τελική συναρμολόγ­ηση του πλαισίου και του συστήματος κίνησης.

Οι αγοραστές του GT μπορούσαν να επιλέξουν από δύο τετρακύλιν­δρους κινητήρες, έναν 1.1L με 60 ίππους από το Kadett και έναν 1.9L με 90 ίππους από το Rekord.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece