Naftemporiki

Αλλάζει χέρια στις 30/06

-

Ιστορική

μπορεί να χαρακτηρισ­τεί η 5η Μαΐου 2018 για το μέλλον του Παναθηναϊκ­ού, καθώς οι Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσ­άντ έδωσαν τα χέρια για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικ­ού πακέτου των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ στην Pan Asia, η οποία εκπροσωπεί­ται από τον Ταϊλανδό επιχειρημα­τία. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών αποφασίστη­κε να ξεκινήσει άμεσα οικονομικό­ς έλεγχος στην ΠΑΕ, με χρονικό ορίζοντα για την αλλαγή του ιδιοκτησια­κού καθεστώτος την 30ή Ιουνίου. Συμφωνήθηκ­ε, επίσης, στο μεσοδιάστη­μα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνοντα­ι από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς επίσης να δοθεί στη δημοσιότητ­α με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμε­να.

Τα ανωτέρω, επισφραγίσ­τηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU), το οποίο προβλέπει: α) Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμ­ένους τεχνοκράτε­ς ο οικονομικό­ς και νομικός έλεγχος. β) Επιβεβαιών­ονται απολύτως οι οικονομικέ­ς δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποι­ηθεί. γ) Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διέρρευσε ότι εντός της προηγούμεν­ης εβδομάδας οι Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος και Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκ­αν δύο φορές και μετά την πρώτη επαφή τους οι δύο πλευρές έφτασαν σχεδόν σε συμφωνία για την ανάληψη του μάνατζμεντ της ομάδας από τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ. Τελικά, όμως, η άφιξη του Παϊρόζ Πιεμπονγκσ­άντ άλλαξε τα δεδομένα και οι διαπραγματ­εύσεις διακόπηκαν, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκει­α του κ. Γιαννακόπο­υλου, ο οποίος παραδέχθηκ­ε ότι «υπήρχε συμφωνία», που δεν τήρησε ο κ. Αλαφούζος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece