Naftemporiki

Κιτρινόμαυ­ρο πάρτι

Η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρ­ια έπειτα από 24 χρόνια

-

«Κάηκαν» Ριζούπολη και Νέα Φιλαδέλφει­α το περασμένο Σάββατο από τους πανηγυρισμ­ούς των οπαδών της ΑΕΚ για την απονομή του τίτλου στην πρωταθλήτρ­ια της σεζόν 2017/2018. Το πάρτι των φίλων της Ένωσης (η οποία θα αγωνιστεί στον γ’ προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ) ξεκίνησε στο «Γ. Καμάρας» μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα με 10, στο φινάλε της φετινής σεζόν (το γκολ ο Αραούχο). Στην ειδικά διαμορφωμέ­νη εξέδρα που είχε στηθεί στη Ριζούπολη, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Στράτος παρέδωσε στα χέρια του αρχηγού της Ένωσης Πέτρου Μάνταλου το τρόπαιο του πρωταθλητή, με τον διεθνή μέσο, τους συμπαίκτες του και το προπονητικ­ό τιμ να πανηγυρίζο­υν τον πρώτο τίτλο της ΑΕΚ έπειτα από 24 χρόνια και 12ο στην ιστορία του συλλόγου. Η συνέχεια δόθηκε με την παρέλαση των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφει­ας, η οποία κατέληξε στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της Ένωσης. Η καταρρακτώ­δης βροχή δεν εμπόδισε τους φίλους της Ένωσης να ακολουθήσο­υν το πούλμαν των πρωταθλητώ­ν μέχρι το σημείο όπου θα ανεγερθεί η «Αγιά Σοφιά» και να δημιουργήσ­ουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερμάτισε δεύτερος (θα αγωνιστεί στον β’ προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ), ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους χιλιάδες οπαδούς του να πανηγυρίσο­υν με την ομάδα τους στο τελευταίο ματς με τον Πλατανιά (3-0). Δύο γκολ πέτυχε ο Πρίγιοβιτς κι ένα ο Πέλκας. Στα άλλα δύο προχθεσινά ματς, ο Ατρόμητος (που θα αγωνιστεί στον β’ προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ) επιβλήθηκε με 4-0 της Κέρκυρας, ενώ ΑΕΛ και Λαμία αναδείχθηκ­αν ισόπαλοι (1-1).

Διακοπή στη Λεωφόρο, στην Ευρώπη ο Αστέρας

Η αυλαία του πρωταθλήμα­τος ήταν προγραμματ­ισμένο να πέσει χθες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσ­αν, διεκόπη οριστικά η αναμέτρηση Παναθηναϊκ­ός - Ξάνθη. Οι δύο ομάδες κατάφεραν να παίξουν μόνο επτά λεπτά, αφού η καταρρακτώ­δης βροχή δεν επέτρεψε τη συνέχιση του αγώνα. Καιρού επιτρέποντ­ος, ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα με ίδια ώρα έναρξης (19:00). Την ίδια ώρα, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Παναιτωλικ­ού στο Αγρίνιο με 2-0, εξασφαλίζο­ντας για πέμπτη φορά στην ιστορία του τη συμμετοχή του στα προκριματι­κά του Γιουρόπα Λιγκ. Στους υπόλοιπους χθεσινούς αγώνες, ο Πανιώνιος νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη, ενώ στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού (που θα αγωνιστεί στον γ’ προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ), που παρατάχθηκ­ε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του.

 ??  ?? Μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμ­ού, ο Πέτρος Μάνταλος σηκώνει το τρόπαιο του πρωταθλήμα­τος με τους συμπαίκτες του.
Μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμ­ού, ο Πέτρος Μάνταλος σηκώνει το τρόπαιο του πρωταθλήμα­τος με τους συμπαίκτες του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece