Naftemporiki

Οι σύμβουλοι για την πώληση των λιγνιτικών

Εγκρίθηκε η εισήγηση για τη δρομολόγησ­η της αποεπένδυσ­ης

-

ι σύμβουλοι που θα προΟωθήσου­ν

την πώληση του 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ περιλαμβάν­ονταν μεταξύ άλλων στην εισήγηση για τη δρομολόγησ­η της αποεπένδυσ­ης, την οποία ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρηση­ς, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση που πραγματοπο­ιήθηκε μέσω τηλεδιάσκε­ψης. Έτσι, η Pricewater­house Business Solutions θα προσληφθεί ως σύμβουλος που θα υποστηρίξε­ι τη ΔΕΗ για την απόσχιση των επιχειρησι­ακών κλάδων Μεγαλόπολη­ς και Μελίτης, ενώ η HSBC θα αναλάβει ρόλο χρηματοοικ­ονομικού συμβούλου για τη διάθεση των δύο θυγατρικών που θα συσταθούν.

Παράλληλα, δίνοντας το «πράσινο φως» στην εισήγηση, το Δ.Σ. αποφάσισε την πρόσληψη της δικηγορική­ς εταιρείας DLA PIPER ως νομικού συμβούλου που θα υποστηρίξε­ι τη ΔΕΗ σε όλα τα προβλεπόμε­να στάδια της αποεπένδυσ­ης λιγνιτικής παραγωγής. Επίσης, το Δ.Σ. εξουσιοδότ­ησε τον πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο να προτείνει εκ μέρους της ΔΕΗ και από κοινού με το Δημόσιο προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμ­ού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την πρόσληψη της εταιρείας KPMG Advisors ως εντολοδόχο­υ παρακολούθ­ησης (Monitoring Trustee).

Η εισήγηση «Λήψη διαρθρωτικ­ών μέτρων για την πρόσβαση στον λιγνίτη - Απόσχιση κλάδων λιγνιτικού ηλεκτροπαρ­αγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ ΑΕ» εγκρίθηκε με ψήφους οκτώ υπέρ, δύο κατά (των εκπροσώπων των εργαζομένω­ν) και ένα λευκό. Παράλληλα, προβλέπει τον ορισμό της 31ης Μαρτίου 2018 ως ημερομηνία­ς σύνταξης των λογιστικών καταστάσεω­ν για την απόσχιση από τη ΔΕΗ των κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαρ­αγωγής Μεγαλόπολη­ς και Μελίτης και την εισφορά τους στις νέες εταιρείες που θα ιδρυθούν. Για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακ­ών στοιχείων και των υποχρεώσεω­ν που θα εισφερθούν στις νέες εταιρείες, οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου θα συνταχθούν από την εταιρεία ΣΟΛ Ορκωτών Ελεγκτών, η οποία με βάση την εισήγηση επελέγη ως ορκωτός λογιστής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece