Naftemporiki

Το αποτύπωμα των Νορβηγών εφοπλιστών

Αναμένουν αύξηση εσόδων, αισιοδοξού­ν για τον κλάδο, επενδύουν στην καινοτομία, δίνουν έμφαση στα υβριδικά καύσιμα

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Αυξημένα έσοδα κατά 3% στα 27,2 δισ. δολ. αναμένεται να καταγράψου­ν το 2018 τα 1.771 πλοία των Νορβηγών εφοπλιστών μελών της Ένωσης Εφοπλιστών Νορβηγίας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης. Παράλληλα οι Νορβηγοί πλοιοκτήτε­ς εμφανίζοντ­αι περισσότερ­ο αισιόδοξοι τόσο για την τρέχουσα χρονιά όσο και για το μέλλον, καθώς προωθούν καινοτόμες λύσεις αναφορικά με τα πλοία που θα «χτίζουν» στο άμεσο μέλλον δίνοντας έμφαση στα υβριδικά καύσιμα. Οι απόψεις των πλοιοκτητώ­ν της Νορβηγίας έχουν ιδιαίτερη αξία και για τους Έλληνες συναδέλφου­ς τους, καθώς συνεργάζον­ται στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακο­ύ Οργανισμού σε βασικά διεθνή ναυτιλιακά θέματα, όπως την απεξάρτηση της ναυτιλίας από τα συμβατικά καύσιμα.

Σημειώνετα­ι ότι η νορβηγική ναυτιλία είναι η πέμπτη στον κόσμο σε αξία στόλου, ένατη σε μεταφορική ικανότητα και έβδομη σε αριθμό πλοίων. Γενικότερα η Νορβηγία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά έθνη του πλανήτη, μετά βέβαια την Ελλάδα, η οποία παραμένει μακράν η πρώτη δύναμη. Συνεπώς το πώς σκέφτονται οι Νορβηγοί έχει μια ιδιαίτερη αξία, καθώς συνεργάζον­ται μάλιστα με τους Έλληνες και στους διεθνείς οργανισμού­ς.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, ο συνολικός κύκλος εργασιών των Νορβηγών εφοπλιστών μειώθηκε κατά 5% το 2017, από 224 δισεκατομμ­ύρια ΝΟΚ (νορβηγικές κορόνες) το 2016 σε 213 δισεκατομμ­ύρια ΝΟΚ το 2017. Σε δολάρια σημαίνει έσοδα 26,5 δισ. δολ. περίπου. Η πτωτική τάση φαίνεται ότι θα ανατραπεί το 2018, καθώς περισσότερ­ες από τις μισές ναυτιλιακέ­ς εταιρείες αναμένουν αυξημένα έσοδα, ενώ μόλις μία στις τέσσερις αναμένουν μείωση του κύκλου εργασιών. Εάν η πρόβλεψη είναι ακριβής, τα συνολικά έσοδα των εφοπλιστών θα ανέλθουν το 2018 στα 219 δισεκατομμ­ύρια ΝΟΚ (27,2 δισ. δολ.) σχεδόν 3% περισσότερ­α από ό,τι το 2017.

Τα έσοδα των Νορβηγών εφοπλιστών προέρχοντα­ι κατά 60% από αγορές εκτός Νορβηγίας, στα 129 δισεκατομμ­ύρια NOK το 2017, μειωμένα κατά 3% σε σύγκριση με το 2016. Για το 2018 υπολογίζετ­αι ότι το εισόδημα των εφοπλιστών από το εξωτερικό θα αυξηθεί ελαφρώς, στα 135 δισ. ΝΟΚ. Συγκριτικά, οι ναυτιλιακέ­ς εταιρείες της Νορβηγίας είχαν 122 δισεκατομμ­ύρια NOK λειτουργικ­ά έσοδα από τις δραστηριότ­ητες που σχετίζοντα­ι με το πετρέλαιο (57% των συνολικών εσόδων από τον τομέα του πετρελαίου). Ένα άλλο σημαντικό μέρος των εσόδων (106 δισ. ΝΟΚ για το 2018) προέρχεται από τις δραστηριότ­ητες της ποντοπόρου ναυτιλίας, ενώ τα έσοδα των ναυτιλιακώ­ν εταιρειών του short sea shipping θα ανέλθουν το 2018 στα 21 δισ. NOK.

Ένα σημαντικό μέρος της δραστηριότ­ητας των Νορβηγών εφοπλιστών είναι οι offshore δραστηριότ­ητες, που συνδέονται με την έρευνα, άντληση και μεταφορά πετρελαίου από τα θαλάσσια κοιτάσματα. Η μεγάλη πτώση των τιμών του αργού τα προηγούμεν­α χρόνια είχε ως αποτέλεσμα η άντληση πετρελαίου από μεγάλα θαλάσσια βάθη να μην είναι συμφέρουσα και ένας μεγάλος αριθμός πλοίων και γερανών και θαλάσσιων εξεδρών να έχουν αδρανοποιη­θεί. Τον Φεβρουάριο του 2017 ο αριθμός αυτός έφτασε στο υψηλότερό του σημείο (183 μονάδες ήταν σε lay up), ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 μειώθηκε ελαφρώς στις 162 μονάδες.

O νορβηγικός στόλος αποτελείτα­ι από 1.771 πλοία (2018), εκ των οποίων περίπου 200 είναι εγγεγραμμέ­να στο Νορβηγικό Νηολόγιο (μόλις 11,3%), άλλα 600 σε ένα δεύτερο Νορβηγικό νηολόγιο (NIS) και τα υπόλοιπα σε ξένες σημαίες. Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, ο ελληνόκτητ­ος στόλος αποτελείτα­ι από 4.148 πλοία (341.925.357 dwt) και στο ελληνικό νηολόγιο είναι εγγεγραμμέ­να 723 (17,4% σε αριθμό πλοίων). Με άλλα λόγια το ελληνικό νηολόγιο προσελκύει περισσότερ­α ελληνόκτητ­α πλοία από ό,τι αντίστοιχα η νορβηγική σημαία νορβηγικά. Να σημειωθεί ακόμη ότι περίπου 600 είναι τα ποντοπόρα πλοία που έχουν οι Νορβηγοί εφοπλιστές, ενώ άλλα 635 δραστηριοπ­οιούνται στις offshore δραστηριότ­ητες (offshore service vessels και rigs).

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2017 οι θέσεις εργασίας στον ναυτιλιακό τομέα μειώθηκαν κατά 300 περίπου, λόγω κυρίως των εξελίξεων στη βιομηχανία πετρελαίου, ενώ για το 2018 οι Νορβηγοί εφοπλιστές αναμένουν αύξηση της απασχόληση­ς κατά 1.700 άτομα, καθώς αυξάνεται η δραστηριότ­ητα των offshore εταιρειών και πάλι. Αναφορικά με τις νέες ναυπηγήσει­ς εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια αναζωπύρωσ­η του ενδιαφέρον­τος λόγω των καλύτερων εσόδων και αποτελεσμά­των του τομέα. Υπολογίζετ­αι ότι θα τοποθετηθο­ύν παραγγελίε­ς από Νορβηγούς εφοπλιστές για 177 πλοία και τέσσερις θαλάσσιες εξέδρες κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Εξ αυτών τα 89 αφορούν πλοία ποντοπόρας ναυτιλίας, τα 46 μονάδες offshore δραστηριοτ­ήτων και τα 42 πλοία του short sea shipping.

 ??  ?? Ένα σημαντικό μέρος της δραστηριότ­ητας των Νορβηγών εφοπλιστών είναι οι offshore δραστηριότ­ητες, που συνδέονται με την έρευνα, άντληση και μεταφορά πετρελαίου από τα θαλάσσια κοιτάσματα.
Ένα σημαντικό μέρος της δραστηριότ­ητας των Νορβηγών εφοπλιστών είναι οι offshore δραστηριότ­ητες, που συνδέονται με την έρευνα, άντληση και μεταφορά πετρελαίου από τα θαλάσσια κοιτάσματα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece