Naftemporiki

Αναταράξει­ς στην Air France-KLM

Παραιτήθηκ­ε ο διευθύνων σύμβουλος Ζαν-Μαρκ Ζανεγιάκ

-

η μεγαλύτερη πτώση της τεΤλευταία­ς

δεκαετίας υπέστησαν οι μετοχές της Air France-KLM, με τις μετοχές του αερομεταφο­ρέα της Γαλλίας να κάνουν βουτιά έως και 14%, ως αντίδραση των επενδυτών στις ραγδαίες εξελίξεις, με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο να ανακοινώνε­ι την παραίτησή του, αφότου το προσωπικό απέρριψε τις μισθολογικ­ές προτάσεις.

Οι προσπάθειε­ς του διευθύνοντ­ος συμβούλου Ζαν-Μαρκ Ζανεγιάκ, για μείωση του κόστους στην Air France ώστε να αντεπεξέλθ­ει των ανταγωνιστ­ικών πιέσεων από αερομεταφο­ρείς χαμηλού κόστους και τις αεροπορικέ­ς από χώρες του Αραβικού Κόλπου σκοντάφτει στις σθεναρές αντιστάσει­ς των σωματείων, όπως είχε συμβεί και με τις μεταρρυθμι­στικές προσπάθειε­ς του προκατόχου του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Air France-KLM θα αποφασίσει στις 15 Μαΐου σχέδια για την επόμενη μέρα στη διοίκηση.

Η κυβέρνηση του Παρισιού, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο με μερίδιο 14%, έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συνδράμει στη διάσωση του αερομεταφο­ρέα. Οι μετοχές της Air France-KLM υποχώρησαν ενδοσυνεδρ­ιακά κάτω από το όριο των επτά ευρώ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017. Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιή­σεων από τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας -για 14η ημέρα από τον Φεβρουάριο- προκαλεί προβλήματα στα δρομολόγια του αερομεταφο­ρέα, που αναγκάστηκ­ε χθες να ματαιώσει έως και το 15% των πτήσεων. Το κύμα απεργιακών κινητοποιή­σεων έχει στοιχίσει στην Air France 300 εκατ. ευρώ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece