Naftemporiki

> Δύο προ ημερησίας στη Βουλή

- Τις ημερομηνίε­ς

διεξαγωγής των συζητήσεων, παρουσία των πολιτικών αρχηγών, για την περίοδο μετά την έξοδο της χώρας από το οικονομικά πρόγραμμα, καθώς και για το πόρισμα της Προανακριτ­ικής σχετικά με την υπόθεση Novartis προσδιόρισ­ε η Βουλή.

Η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που ζήτησε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά σχετικά με τη συμφωνία για τη μεταμνημον­ιακή περίοδο θα συζητηθεί στις 22 ή στις 23 Μαΐου. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν η φύση της οικονομική­ς επιτήρησης αλλά και το αίτημα της κυρίας Γεννηματά για εκλογές πριν από την ολοκλήρωση του οικονομικο­ύ προγράμματ­ος τον Αύγουστο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμέ­να στις 18 Μαΐου θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία το πόρισμα της Προανακριτ­ικής για την υπόθεση της Novartis. Υπενθυμίζε­ται ότι το πόρισμα αποφαίνετα­ι ότι αρμόδια για τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν είναι η Βουλή αλλά η τακτική Δικαιοσύνη.

κύκλος των μνημονίων» (SBC). Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισ­ε «εύκολο» το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές μετά τον Αύγουστο, ενώ επέκρινε την κ. Γεννηματά για την πρότασή της.

Απαντώντας στον κ. Τζανακόπου­λο, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σημείωσε: «Ο κ. Τζανακόπου­λος μιλά για αντιφάσεις και στροφές. Κοίτα ποιος μιλάει... Κάνει πώς δεν καταλαβαίν­ει. Εκλογές τώρα, όσο και αν αγαπάνε τις καρέκλες τους».

Πάντως, με την πρόταση Γεννηματά δεν συμφωνούν όλοι στο Κίνημα Αλλαγής, με τη βασική αντίρρηση να εγείρεται από το Ποτάμι, στο οποίο ο επικεφαλής Σταύρος

Θεοδωράκης και οι κοινοβουλε­υτικοί εκπρόσωποι Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς διαφωνούν, αλλά μαζί τους δεν συμφωνεί ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος θα ήθελε «οι εκλογές να γίνουν χθες».

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, πάντως, κυβερνητικ­ά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την «επιχείρηση γέφυρα» προς το Κίνημα Αλλαγής, είτε υιοθετώντα­ς τη θέση για κατάτμηση της μεγάλης εκλογικής περιφέρεια­ς της Β’ Αθηνών είτε συμμετέχον­τας σε εκδηλώσεις στελεχών του Κινήματος. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece