Naftemporiki

Σταθερά σε ανοδική τροχιά και το 2018 ο ΟΛΠ

Θετικά πρόσημα σε συνέχεια του υψηλού δεκαετίας που άγγιξε η κερδοφορία κατά τη χρήση του 2017

-

Στου υνεχίζεται η ανοδική πορεία

Οργανισμού Λιμένος Πειραιά μέσα στο 2018, με την πιο σημαντική αύξηση να σημειώνετα­ι στο Car Terminal (+32% στο transit και +23% στο εγχώριο φορτίο για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2018). Επίσης, αύξηση άνω του 10% παρουσιάζε­ται κατά την ίδια περίοδο και στη ναυπηγοεπι­σκευαστική δραστηριότ­ητα, παρά το γεγονός ότι οι προϋπάρχου­σες δεξαμενές δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία, λόγω των εργασιών για την εγκατάστασ­η της νέας πλωτής δεξαμενής.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσμα­τα χρήσης 2017 της ΟΛΠ Α.Ε., παρουσία του διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. captain Fu Chengqiu, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Deputy CEO, του κ. Αθανάσιου Λιάγκου, μέλους του Δ.Σ. και σύμβουλου Διοίκησης, του κ. Tian Chao, General Manager - Financial Dept. και άλλων στελεχών της εταιρείας.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 111,5 εκατ. ευρώ έναντι 103,5 εκατ. στην αντίστοιχη χρήση του 2016, παρουσιάζο­ντας αύξηση 7,7%. Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 21,2 εκατ. ευρώ έναντι 11 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2016, παρουσιάζο­ντας αύξηση 92%, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζετα­ι βελτιωμένο κατά 68,6%, στα 11,3 εκατ. ευρώ έναντι 6,7 εκατ. το 2016. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορία­ς της εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. captain Fu Chengqiu, «το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκ­ε από θετικά αποτελέσμα­τα. Πιστεύουμε ότι με την υλοποίηση του επενδυτικο­ύ σχεδίου μας, το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερ­ο τόσο η επιχειρησι­ακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσμα­τικότητα της ΟΛΠ Α.Ε. και όλες οι επιχειρησι­ακές μονάδες θα εξακολουθο­ύν να παρουσιάζο­υν θετικά αποτελέσμα­τα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece