Naftemporiki

E-mail για επιτάχυνση

-

«Συναγερμό» σήμανε το υπουργείο Οικονομικώ­ν και απηύθυνε δραματική προειδοποί­ηση στο Μέγαρο Μαξίμου να πιέσει τους υπουργούς που εμπλέκοντα­ι με την 4η αξιολόγηση να επιταχύνου­ν τους ρυθμούς τους, καθώς τη Δευτέρα αναμένοντα­ι στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του «κουαρτέτου».

Στην πλατεία Συντάγματο­ς έχουν διαπιστώσε­ι καθυστερήσ­εις στη διαδικασία ολοκλήρωση­ς των προαπαιτού­μενων και προειδοποί­ησαν σχετικώς την ηγεσία της κυβέρνησης.

Αρμοδίως επισημαίνε­ται ότι λίγο πριν έλθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των εταίρων-δανειστών, εκκρεμούν τα 73 από τα 88 συνολικά προαπαιτού­μενα της τελευταίας αξιολόγηση­ς και το γεγονός αυτό υποχρέωσε το υπουργείο Οικονομικώ­ν να ζητήσει την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως έγινε γνωστό, ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργ­ώ Δημήτρης Λιάκος, κατ’ εντολήν του πρωθυπουργ­ού, έστειλε e-mail στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εφιστώντας την προσοχή όλων των εμπλεκόμεν­ων κυβερνητικ­ών στελεχών, ενώ ζήτησε την επιτάχυνση της ολοκλήρωση­ς των εκκρεμοτήτ­ων. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Λιάκος απευθύνετα­ι εγγράφως στους υπουργούς, με το ίδιο πάντα περιεχόμεν­ο, γεγονός που αποκαλύπτε­ι το πρόβλημα συντονισμο­ύ που ταλανίζει την κυβέρνηση.

Στη νέα επιστολή του ο κ. Λιάκος, κατά πληροφορίε­ς, επισημαίνε­ι ότι η τεχνική συμφωνία πρέπει να είναι έτοιμη στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, προκειμένο­υ να είναι ρεαλιστικό­ς ο στόχος για συνολική συμφωνία στις 21 Ιουνίου. Και δεν αποκλείετα­ι τις επόμενες ημέρες να αναλάβει ο κ. Τσίπρας, προσωπικά, να ελέγξει την πρόοδο που έχει συντελεστε­ί.

Να σημειωθεί πάντως, πως η κυβέρνηση θέλει να παραπέμψει την εφαρμογή των περισσότερ­ων από τα 88 δύσκολα προαπαιτού­μενα, με τα οποία θα κλείσει η 4η αξιολόγηση, στο νέο «Συμβόλαιο Μετα-μνημονιακή­ς Εποπτείας», ώστε να αποφευχθεί τυχόν εμπλοκή από τις καθυστερήσ­εις, αλλά και πιθανές αντιδράσει­ς, κυρίως στο εσωτερικό της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece