Naftemporiki

Απόσχιση του στόλου μεταφοράς χύδην φορτίου

Δημιουργία της EuroDry Ltd. και αίτηση για εισαγωγή των μετοχών της στην αγορά του NASDAQ

-

Την απόσχιση του στόλου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου από την Euroseas και την ένταξή του σε μια ξεχωριστή εταιρεία, την EuroDry Ltd., η οποία έχει υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των μετοχών της στην αγορά του NASDAQ ανακοίνωσε η Euroseas.

O κ. Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, επίσης εισηγμένης στον Nasdaq, εξηγώντας την απόφαση του διαχωρισμο­ύ του στόλου χύδην ξηρού φορτίου από την Euroseas η οποία «κρατά» τα πλοία μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι ξεχωριστές επενδυτικέ­ς επιλογές drybulk και containers­hip δίνουν την ευκαιρία στους μετόχους και επενδυτές να προσαρμόσο­υν τις αναλόγως το επενδυτικό τους ενδιαφέρον τους, εάν το επιθυμούν, μεταξύ των δύο τομέων. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η δημιουργία ξεχωριστών εταιρειών ανά κλάδο θα επιτρέψει στις κεφαλαιαγο­ρές να εκτιμήσουν την αξία που μπορούν να δημιουργήσ­ουν οι δυο εισηγμένες στους αντίστοιχο­υς τομείς. Η EuroDry Ltd. θα είναι μια πλοιοκτήτρ­ια εταιρεία αρχικά έξι πλοίων εκ των οποίων τρία νεότευκτα, ένα ultramax και δύο kamsarmaxe­s και τρία Panamax κατασκευασ­μένα στην Ιαπωνία μετά το 2000.

Από την άλλη πλευρά θα είναι η Euroseas Ltd., με 11 containers­hips, η μόνη εισηγμένη εταιρεία με στόλο αποκλειστι­κά πλοίων feeder. Ο κ. Πίττας πρόσθεσε ότι αναμένεται οι μετοχές τόσο της EuroDry όσο και της Euroseas να διαπραγματ­εύονται πολύ πιο κοντά στην καθαρή αξία ενεργητικο­ύ τους, όπως συμβαίνει και με άλλες εταιρείες. Τέλος, υπογράμμισ­ε ότι και οι δυο εταιρείες σχεδιάζουν να επωφεληθού­ν από τις ευκαιρείς ανάπτυξης που θα παρουσιαστ­ούν στους δυο κλάδους. Η Euroseas ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2018 αυξημένα έσοδα στα 13,6 εκατ. δολ., έναντι 8,73 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 και ζημίες ύψους 3,69 εκατ. δολ. έναντι 2,62 εκατ. δολ. έναν χρόνο πριν.

 ??  ?? Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas
Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece