Naftemporiki

Εγκαίνια για το νέο κέντρο της Deloitte

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Εγκαινιάστ­ηκε χθες στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκ­ης το νέο Πρότυπο Κέντρο της Deloitte, το Alexander Competence Center (DACC), με στόχο να αποτελέσει έναν κόμβο ανάπτυξης της τεχνογνωσί­ας για την πόλη αλλά και συνολικά για τη Βόρεια Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο πρόεδρος και CEO της Deloitte Ελλάδος Δημήτρης Κουτσόπουλ­ος σημείωσε ότι η επένδυση αυτή υλοποιείτα­ι διότι η εταιρεία πιστεύει στο αξιόλογο επιστημονι­κό δυναμικό της Θεσσαλονίκ­ης και στις προοπτικές της πόλης, η οποία -όπως ανέφερεσε βάθος πενταετίας μπορεί να αναδειχτεί σε κέντρο διεθνών δημιουργικ­ών επιχειρήσε­ων. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το DACC θα παρέχει υπηρεσίες προηγμένες τεχνολογικ­ά και στα πέντε business units της Deloitte, δεν θα περιοριστε­ί, δηλαδή, στη δημιουργία ενός κέντρου που απλώς θα κάνει delivery υπηρεσιών. «Ειδικά οι μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις της Θεσσαλονίκ­ης χρειάζοντα­ι, λόγω μεγέθους, business process solutions, ενώ πολλές εξαγωγικές χρειάζοντα­ι συμβουλευτ­ική υποστήριξη μέσω processed informatio­n. Αυτές τις λύσεις ερχόμαστε να προσφέρουμ­ε» πρόσθεσε.

Ήδη από τις αρχές του 2018 στο Κέντρο απασχολούν­ται περί τους 40 επιστήμονε­ς και επαγγελματ­ίες διαφορετικ­ών ειδικοτήτω­ν, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να προσληφθού­ν τουλάχιστο­ν 30 άτομα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2020 το Κέντρο να απασχολεί 200 άτομα, αριθμός σημαντικός, αλλά και εφικτός, καθώς βάσει του σχεδιασμού το Κέντρο θα αναλαμβάνε­ι έργα πελατών και για την Deloitte Ιταλίας και Μάλτας, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία με εταιρείες του δικτύου Deloitte και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως με την Deloitte Αγγλίας.

Όπως έχει αναφέρει και σε παλιότερο δημοσίευμά της η «Ν», η δραστηριότ­ητα του Alexander Competence Center αναμένεται να προσθέσει στον κύκλο εργασιών της Deloitte περί τα 15 με 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση (ανήλθε σε 46 εκατ. ευρώ το 2017).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece