Naftemporiki

Οι προκλήσεις στο νέο ψηφιακό περιβάλλον

Τι συζητήθηκε στη 15η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του ΣΔΑΔΕ

-

Ετις ργαλεία για να διαχειριστ­εί

προκλήσεις της εποχής του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού, σε ένα περιβάλλον με έλλειψη ταλέντων λόγω brain drain και με μια αναδυόμενη τάση δημιουργία­ς θέσεων κυρίως μερικής απασχόληση­ς και χαμηλών δεξιοτήτων, παρουσίασε το συνέδριο του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), που έλαβε χώρα χθες στον πολυχώρο Λώλου στην Παιανία, με την υποστήριξη της «Ναυτεμπορι­κής» και του naftempori­ki.gr ως χορηγών επικοινωνί­ας.

Στη 15η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους (βλ. Εxecutive 14.5.2018) τα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού συζήτησαν για τη συνεργασία που απαιτείται με τις υπόλοιπες μονάδες της επιχείρηση­ς προκειμένο­υ να αξιοποιηθο­ύν οι προκλήσεις στο νέο περιβάλλον.

Το θέμα του HR Forum, «Partnering for the Future» ανέδειξαν ομιλητές διεθνούς κύρους, μεταξύ των οποίων ο Freek Vermeulen, Professor of Strategy & Entreprene­urship at the London Business School (www.freekverme­ulen.com <http://gpma.gr/article/www.fre ekvermeule­n.com>) και η Vanessa Zdanowski, Senior Client Partner της Korn Ferry.

Η συζήτηση επικεντρώθ­ηκε στις συνέργειες του HR με τις υπόλοιπες λειτουργίε­ς της επιχείρηση­ς, καταργώντα­ς τα σιλό και επενδύοντα­ς στην ανοιχτή επικοινωνί­α αλλά και τους διαφορετικ­ούς ρόλους που καλείται να διαδραματί­ζει ο σύγχρονος HR Profession­al, δρώντας με βάση τον Κώδικα Δεοντολογί­ας του επαγγέλματ­ος.

Για την ελληνική εμπειρία μίλησαν μεταξύ άλλων η Ματίνα Χατζηπαύλο­υ, διευθύντρι­α Ανθρώπινου Δυναμικού της Microsoft Greece, η Κάτια Λαμπροπούλ­ου, νομικός σύμβουλος και διευθύντρι­α Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας DHL Express Hellas, και Βασίλης Ραμπάτ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xerox Hellas.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece