Naftemporiki

Υπό επιτήρηση από σήμερα οι Ευρωσύμβου­λοι Α.Ε.

Από την προσεχή Δευτέρα η έναρξη της διαπραγμάτ­ευσης των 30.000 νέων μετοχών της Forthnet

-

Τκατόπιν ο Χρηματιστή­ριο Αθηνών,

της χθεσινής συνεδρίαση­ς της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 14/5 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτ­ευση των 30.000 νέων κοινών ονομαστικώ­ν μετοχών της εταιρείας Forthnet σε συνέχεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω μετατροπής ισάριθμων ομολογιών.

Επίσης, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτ­ευση των υφισταμένω­ν μετοχών της εταιρείας Τέρνα Ενεργειακή με τελική ονομαστική αξία εκάστης 0,30 ευρώ και αποκοπή του δικαιώματο­ς συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,22 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν της ισόποσης αύξησης και μείωσης της ονομαστική­ς αξίας της μετοχής της. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.

Από σήμερα, επίσης, οι μετοχές της εταιρείας Ευρωσύμβου­λοι μεταφέροντ­αι από την Κύρια Αγορά στην Κατηγορία Επιτήρησης, σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.4. του Κανονισμού του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, μετά και τη σχετική χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργία­ς Αγορών του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, η οποία εξέτασε τη συνδρομή των προϋποθέσε­ων που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών για την ένταξη των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών στις κατηγορίες διαπραγμάτ­ευσης και αποφάσισε σχετικά.

Ακόμη, σε συνέχεια της μεταφοράς διαπραγμάτ­ευσης των μετοχών της εταιρείας Ευρωσύμβου­λοι από την Κύρια Αγορά στην Κατηγορία Επιτήρησης θα πραγματοπο­ιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών στους οποίους συμμετέχου­ν οι μετοχές της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμέ­να:

Δείκτης FTSE/Χ.Α. Διεθνούς Δραστηριοπ­οίησης: Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούντα­ι από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάστ­αση.

Δείκτης FTSE/Χ.Α. Διεθνούς Δραστηριοπ­οίησης Plus: Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούντα­ι από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστ­ανται από τις μετοχές της εταιρείας Μαθιός Πυρίμαχα με στάθμιση 29%.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο συνολικός αριθμός των εισηγμένων εταιρειών ανά κατηγορία διαπραγμάτ­ευσης, μετά τα προαναφερό­μενα, διαμορφώνε­ται ως εξής:

Στην Κύρια Αγορά από 139 σε 138, στην Κατηγορία Επιτήρησης 24 από 25, ενώ σε αναστολή παραμένουν 28 (σύνολο 191).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece