Naftemporiki

Οι πιο περιζήτητο­ι φορείς στον δημόσιο τομέα

«Υπερπλεόνα­σμα» αιτημάτων για τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και την ΑΑΔΕ

-

ΤΑνάπτυξης α υπουργεία Οικονομίας &

και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς, καθώς και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποτέλεσαν τους πιο περιζήτητο­υς φορείς της δημόσιας διοίκησης για μετάταξη και απόσπαση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του α’ κύκλου κινητικότη­τας του 2018, που ολοκληρώθη­κε προ τριημέρου.

Από τις 23 Απριλίου έως και τις 7 Μαΐου υποβλήθηκα­ν 2.218 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν συνολικά 1.051, από τις συνολικά 1.115, θέσεις (783 για μετάταξη, 332 για απόσπαση), με αποτέλεσμα να παραμείνου­ν κενές 64 θέσεις. Αυτές οι αιτήσεις περιλαμβάν­ουν 13.472 θέσεις, γεγονός που συνεπάγετα­ι έναν μέσο όρο περίπου έξι θέσεων ανά αίτηση.

Οι περισσότερ­ες αιτήσεις υποβλήθηκα­ν για το υπουργείο Εργασίας (921 υπάλληλοι για 274 θέσεις), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (771 υπάλληλοι για 335 θέσεις), το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (330 υπάλληλοι για μόλις 39 θέσεις), την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων (238 υπάλληλοι για 35 θέσεις) και την Ελληνική Αστυνομία (224 υπάλληλοι για 48 θέσεις).

Ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέρον­τος για μία θέση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποτελεί και το γεγονός ότι από τις πρώτες δέκα σε ζήτηση θέσεις, οι επτά αφορούν το εν λόγω υπουργείο - οι άλλες τρεις ανήκουν στο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς.

Σημαντική υπήρξε η γεωγραφική διασπορά των προσφερόμε­νων θέσεων, αφού διατέθηκαν θέσεις προς μετάταξη και απόσπαση σε περιφερεια­κές υπηρεσίες που εδρεύουν σε 86 δήμους της χώρας.

Σχετικά με τους φορείς, των οποίων υπάλληλοι έχουν κάνει αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση, από τα στοιχεία προκύπτει ότι 254 προέρχοντα­ι από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ακολουθούν 137 από την Οδικές Συγκοινωνί­ες (ΟΣΥ ΑΕ), 74 από την Αποκεντρωμ­ένη Διοίκηση Αττικής, 48 από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία κ.λπ.

Η υπουργός Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε χθες εγκύκλιο, εν όψει της ηλεκτρονικ­ής αξιολόγηση­ς στο Δημόσιο.

Μέσω της εγκυκλίου ενημερώνον­ται οι φορείς της δημόσιας διοίκησης για τις αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που εισάγονται φέτος, καθώς η διαδικασία θα διενεργείτ­αι ηλεκτρονικ­ά μέσω σχετικής εφαρμογής στον διαδικτυακ­ό τόπο της Απογραφής (http://apografi.gov.gr).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece