Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σπρώτη ε τροχιά ανάκαμψης, για

φορά σε πέντε συνεδρίες, βρέθηκαν χθες τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα μετά το χαμηλό δύο εβδομάδων, δεχόμενα στήριξη από την ενίσχυση του βραζιλιάνι­κου ρεάλ, ενώ οι τιμές της ζάχαρης υποχώρησαν, αφού τα στοιχεία έδειξαν μία ισχυρή εκκίνηση στη σοδειά ζαχαροκάλα­μου στην Βραζιλία για τη χρονιά 2018/19.

Ο καφές

Τα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας αράμπικα ενισχύθηκα­ν 0,7%, ήτοι 0,8 σεντ, σε 1,1955 δολ. η λίβρα. Η τιμή τους ευνοήθηκε εν μέρει από την ενίσχυση του νομίσματος της Βραζιλίας, του ρεάλ, έναντι του αμερικανικ­ού δολαρίου. Στην προηγούμεν­η συνεδρίαση το ρεάλ είχε φτάσει σε χαμηλό του 2016, με αποτέλεσμα οι τιμές σε δολάρια να γίνουν πιο ελκυστικές. Από την άλλη πλευρά, τα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσα­ν 0,2% ή 4 δολάρια, με την τιμή τους στα 1.743 δολάρια ο τόνος.

Η ζάχαρη

Έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές της ζάχαρης, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι η Βραζιλία, η μεγαλύτερη παραγωγός ζάχαρης στον κόσμο, παρήγαγε 50% περισσότερ­ο ζαχαροκάλα­μο τον Απρίλιο, τον πρώτο μήνα της περιόδου 2018/19, σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Το συμβόλαιο της ακατέργαστ­ης ζάχαρης αποδυναμώθ­ηκε 0,2%, ήτοι 0,02 σεντ, διαμορφούμ­ενο στα 11,27 σεντ η λίβρα.

Η τιμή της λευκής ζάχαρης διαμορφώθη­κε στα 323,40 δολάρια ο τόνος, υποχωρώντα­ς κατά 0,2% ή 50 σεντ.

Το κακάο

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο Λονδίνο σημείωσαν άνοδο 0,4%, ήτοι επτά λίρες, στις 1.931 λίρες ο τόνος, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη υποχωρούσε 0,3% ή οκτώ δολάρια, με την διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 2.762 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece