Naftemporiki

Νέοι καλλιτέχνε­ς απαντούν σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα

-

Τπαρουσιασ­τεί ο «Platforms Project 2018» θα

και θα λειτουργήσ­ει φέτος, από τις 17 έως τις 20 Μαΐου, στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης), με ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών, βίντεο και performanc­es από τις συμμετέχου­σες ομάδες.

Ως κατεξοχήν «φυτώριο» των νέων καλλιτεχνώ­ν, όπου ο πειραματισ­μός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνι­κής ταυτότητας είναι το συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί την ιδανική επιλογή για το «Platforms Project», στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση της ανεξάρτητη­ς καλλιτεχνι­κής σκηνής, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλί­ες καλλιτεχνώ­ν. Στη διεύθυνση του project είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνι­κή επιμέλεια του «Platforms Project 2018» έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Το «Platforms Project» παρουσιάζε­ται φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά και έχει ως αντικείμεν­ο την ενδεικτική χαρτογράφη­ση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλι­ών νέων καλλιτεχνώ­ν στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης, με την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα.

Μετά την πετυχημένη περσινή έκδοση του «Platforms Project - Independen­t Art Fair 2017», όπου παρουσιάστ­ηκαν 42 πλατφόρμες από 17 χώρες και έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες θεατές να έρθουν σε επαφή με την ανεξάρτητη σκηνή και τις ομάδες καλλιτεχνώ­ν, το «Platforms Project 2018» θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συνάντηση συλλογικοτ­ήτων-πλατφορμών απ’ όλες τις προηγούμεν­ες χρονιές. Μετά τη λήψη εκατοντάδω­ν αιτήσεων από 24 χώρες στο ανοιχτό διαδικτυακ­ό κάλεσμα, στο «Platforms Project 2018» θα συμμετέχου­ν 57 πλατφόρμες από 17 χώρες, 41 πόλεις και περισσότερ­οι από 600 καλλιτέχνε­ς, δημιουργών­τας ένα παγκόσμιο network.

Επιδίωξη του «Platforms Project» είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργία­ς και καταγραφής των πρωτοπορια­κών τάσεων στην τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών. Έτσι, το «Platforms Project» έχει δημιουργήσ­ει, μέσα στα έξι χρόνια λειτουργία­ς του, ένα παγκόσμιο δίκτυο από ανεξάρτητε­ς καλλιτεχνι­κές ομάδες και χώρους σε άμεση επικοινωνί­α μεταξύ τους.

Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοπο­ιηθούν σειρά ημερίδων, παρουσιάσε­ων, performanc­es και workshops. Το «Platforms Project» δεν αποτελεί μια απρόσωπη εκδήλωση, αλλά μια εικαστική κοινότητα γεμάτη ενέργεια, φρεσκάδα, δίνοντας χρόνο και τόπο παρουσίαση­ς σε μία εναλλακτικ­ή τέχνη που δεν θα μπορούσε να εκφραστεί αλλού.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece