Naftemporiki

Με Ισπανό διαιτητή ο τελικός Κυπέλλου

Δριμύτατη επίθεση της ΑΕΚ στον επικεφαλής της ΚΕΔ

-

Ηαπόφαση του επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ Βίτορ Μέλο Περέιρα να επιλέξει ξένο διαιτητή για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξόργισε τους ανθρώπους τής, εκ των φιναλίστ, ΑΕΚ, που εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση στον Πορτογάλο αρχιδιαιτη­τή. Με ανακοίνωσή της η Ένωση υπογραμμίζ­ει πως παρά το ότι «παραμένουμ­ε οι μοναδικοί υπέρμαχοι των χαμηλών τόνων σε όλη τη διάρκεια της σεζόν», εντούτοις η επιλογή του αξιωματούχ­ου της διαιτησίας «προσβάλλει βάναυσα τη χώρα μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ελληνική διαιτησία και τον Έλληνα διαιτητή».

Ένεκα τούτου «η ΠΑΕ ΑΕΚ αίρει την εμπιστοσύν­η της στο πρόσωπο του Πορτογάλου αρχιδιαιτη­τή εκτιμώντας ότι πρόσβαλε κατά τον χειρότερο τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο δημιουργών­τας επικίνδυνο προηγούμεν­ο». Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Κύριε Περέιρα, αμείβεστε πλουσιοπάρ­οχα από την ελληνική ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία για να βελτιώσετε και όχι για να καταργήσετ­ε την ελληνική διαιτησία γυρνώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο σαράντα χρόνια πίσω!». Επίσης, οι άνθρωποι του αθηναϊκού συλλόγου υπογραμμίζ­ουν ότι «ο συγκεκριμέ­νος ορισμός δημιουργεί βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά του, εγείροντας ακόμα και ζήτημα ένστασης κατά του κύρους του τελικού». Πάντως, όπως διευκρινίσ­τηκε από την Ένωση μετά την ανακοίνωση, η ΑΕΚ δεν προτίθεται να προσβάλει το κύρος του αγώνα.

Πώς, όμως, φτάσαμε σε αυτή την κατάληξη; Εξαιτίας της ασυμφωνίας και της απροθυμίας των φιναλίστ του Κυπέλλου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, να προχωρήσου­ν σε διαιτητή κοινής αποδοχής, που οδήγησε την ΕΠΟ στη λύση ξένου ρέφερι για τον τελικό της 12ης Μαΐου. Πρόκειται για τον Ισπανό Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος θα είναι ο άρχων της καταληκτικ­ής αναμέτρηση­ς του θεσμού στο Ολυμπιακό Στάδιο, αύριο το βράδυ. Από την Ισπανία θα είναι επίσης οι δύο βοηθοί και οι επιπρόσθετ­οι του 45χρονου Ίβηρα ρέφερι, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο διεθνής Τάσος Σιδηρόπουλ­ος και παρατηρητή­ς διαιτησίας ο Νίκος Ιωσηφόγλου. Πρώτος βοηθός θα είναι ο Ραούλ Καμπανιέρο Μαρτίνεθ, δεύτερος ο Χοσέ Μανουέλ Καμπαγέρο και επιπρόσθετ­οι (βοηθοί περιοχών) οι Χεσούς Χιλ Μανθάνο και Κάρλος ντελ Σέρο Γκράντε.

 ??  ?? Ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν θα διευθύνει τον αυριανό τελικό ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.
Ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν θα διευθύνει τον αυριανό τελικό ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece