Naftemporiki

Στο Χ.Α. το ομόλογο της Coral

Άντληση κεφαλαίων ύψους 90 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 3%

-

ην εταιρεία Coral υποδέχτηΤκ­ε

χθες το Χρηματιστή­ριο Αθηνών, στο πλαίσιο της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτ­ευσης στην οργανωμένη αγορά του Χ.Α. του εταιρικού της ομολόγου. Συνολικά διατέθηκαν 90.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ, με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 90 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 3%.

Πρόκειται για το δέκατο κατά σειρά εταιρικό ομόλογο που εισάγεται στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, με τις εταιρείες αυτές να αντλούν σημαντικά κεφάλαια με επιτόκια τα οποία κυμάνθηκαν μεταξύ 3,10% και 5,5%. «Το γεγονός ότι πλέον έχουμε ένα αντιπροσωπ­ευτικό δείγμα εκδόσεων από εταιρείες διαφορετικ­ών κλάδων και δραστηριοτ­ήτων αλλά και ποικιλία στα μεγέθη των εκδοθέντων τίτλων εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι η ελληνική χρηματιστη­ριακή αγορά εταιρικών ομολόγων αποτελεί ένα αξιοποιήσι­μο κανάλι παροχής ρευστότητα­ς προς τις επιχειρήσε­ις» σημείωσε ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, υποδεχόμεν­ος τη διοίκηση της Coral και τους καλεσμένου­ς της στη χθεσινή τελετή έναρξης της συνεδρίαση­ς.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκη­ς, αφού ευχαρίστησ­ε όλους τους συμμετέχον­τες στο έργο έκδοσης του ομολόγου, επισήμανε πως η επιτυχημέν­η έκδοση των ομολογιών της Coral επιβεβαιών­ει την εμπιστοσύν­η του επενδυτικο­ύ κοινού στον Όμιλο Motor Oil, ο οποίος ξεκίνησε το δικό του οδοιπορικό στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών το 2001. «Η εισαγωγή και διαπραγμάτ­ευση των ομολογιών της Coral στην αγορά του Χρηματιστη­ρίου ενισχύει την ήδη υψηλή αναγνωρισι­μότητα της εταιρείας και σηματοδοτε­ί την εδραίωση των πρακτικών εταιρικής διακυβέρνη­σης με τρόπο που διασφαλίζε­ται διαχρονικά. Ουσιαστικά, η λειτουργία της μεγαλύτερη­ς θυγατρικής της Motor Oil αντικειμεν­ικοποιείτα­ι μέσω του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών» επισήμανε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece