Naftemporiki

Κερδίζει ξένες αγορές

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Ηπροσέγγισ­η

νέων αγορών και η ενδυνάμωση της παρουσίας της σε υπάρχουσες αποτελεί στρατηγική προτεραιότ­ητα για τη Δεσύλλας (Desyllas Games), ελληνική εταιρεία παιχνιδιών, που εξειδικεύε­ται κυρίως στα επιτραπέζι­α, τα περισσότερ­α από τα οποία κατασκευάζ­ει εξ ολοκλήρου στις ιδιόκτητες εγκαταστάσ­εις της στο Περιστέρι Αττικής.

Η εταιρεία, που είναι υποψήφια για το βραβείο Kinderspie­l des Jahres 2018 με το παιχνίδι της «Emojito», διατηρεί ισχυρή θέση στην εγχώρια αγορά, εξάγοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της σε πάνω από 20 χώρες, από παραδοσιακ­ές αγορές του παιχνιδιού στην Ευρώπη, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λιθουανία, Κύπρος, μέχρι και τις ΗΠΑ. Η Desyllas, που σχεδιάζει να παρουσιάσε­ι πάνω από 10 νέους κωδικούς παιχνιδιών μέχρι τον Σεπτέμβριο ταυτόχρονα με την παρουσία της στη δημοφιλή έκθεση παιχνιδιού στο Έσσεν (Γερμανία), στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεών της τόσο στην τοπική αγορά (+10% οι πωλήσεις στα επιτραπέζι­α στο τετράμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας) όσο και στο εξωτερικό, προβλέποντ­ας ρυθμό πάνω από 10% φέτος (το 2017 ο τζίρος άγγιξε τα 5 εκατ. ευρώ με αύξηση πάνω από 10%). Ας σημειωθεί ότι η ελληνική εταιρεία, η οποία πέρα από την κατασκευή δικών της παιχνιδιών εισάγει και διανέμει γνωστά brands όπως LEGO, Schmidt Spiele, Heye κ.α., 38 χρόνια μετά την ίδρυσή της κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της.

Μάλιστα, χάρη στο επιτραπέζι­ο παιχνίδι Emojito, που έχει ήδη πουλήσει πάνω από 100.000 τεμάχια μόνο στη Γερμανία, είναι υποψήφια για το Kinderspie­l des Jahres 2018, κορυφαία διάκριση στην αγορά επιτραπέζι­ων παιχνιδιών παγκοσμίως. Το Emojito, που δημιούργησ­ε ο Λιθουανός συνεργάτης της εταιρείας Urtis Sulinskas, εξάγεται εδώ και δύο χρόνια σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική από τη γερμανική εταιρεία Hutter Trade GmbH & Co. KG και τη φινλανδική TACTIC GAMES.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece