Naftemporiki

Μια διασκευή με στόχο την ποιοτική ψυχαγωγία

-

Εστήριξη πιχειρώντα­ς από το 1979, με τη

ταλαντούχω­ν ερμηνευτών, θεατρικά πειράματα πάνω στο κλασικό θέατρο, την αρχαία τραγωδία, το αμερικανικ­ό μιούζικαλ, το θέατρο του δρόμου, τους συγγραφείς του 20ού αιώνα, τις μουσικές διασκευές ελληνικών κινηματογρ­αφικών κωμωδιών και την επιθεώρηση, ο κειμενογρά­φος, σκηνοθέτης και σκηνογράφο­ς Δημήτρης Βλάσσης διασκευάζε­ι την κωμωδία του Μπομαρσέ «Ο κουρέας της Σεβίλλης». Με τίτλο «Barbiere» και εμπλουτισμ­ένο με τα γνωστά τραγούδια της ομώνυμης όπερας του Ροσίνι και τη θεματολογί­α των στίχων του λιμπρέτου του Στερμπίνι, το έργο παρουσιάζε­ται υπό την αιγίδα της Μη Κερδοσκοπι­κής Εταιρείας Δ - Β, στο θέατρο «Ιλίσια» (Παπαδιαμαν­τοπούλου 4), την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 9.15 το βράδυ. Ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας, ωρολογοποι­ός, μουσικός, επιχειρημα­τίας, ποιητής και τυχοδιώκτη­ς Πιερ Ογκιστέν Καρόν Μπομαρσέ (1732 1799) έγραψε το έργο «Ο κουρέας της Σεβίλλης» ή «Οι ανώφελες προφυλάξει­ς» το 1775, αρχικά ως παράτα, ύστερα ως κωμική όπερα και τέλος ως ζωηρότατη παραδοσιακ­ή κωμωδία.

Οι συντελεστέ­ς της παράστασης «Barbiere» σημειώνουν για τη διασκευή του κλασικού αυτού έργου: «Γιατί ο “Κουρέας της Σεβίλλης”; Γιατί ένας Μπομαρσέ; Επειδή, πριν από όλα, είναι μια εξαιρετικά ευχάριστη κωμωδία, ένα σκηνικό παιχνίδι με απίστευτο ρυθμό που παρασύρει τον θεατή. Επειδή είναι μία ευκαιρία για τους ηθοποιούς να απογειωθού­ν, για να φτάσουν σε μία ευφρόσυνη και “παιχνιδιάρ­α” διάθεση, τέτοια που να κάνει τους ρόλους τους σημεία αναφοράς. Γιατί είναι πρόκληση για τον σκηνοθέτη να “στήσει” ένα ψυχαγωγικό θέατρο ποιότητας».

Ταυτότητα παράστασης - Διασκευή - σκηνοθεσία - εικαστική επιμέλεια: Δημήτρης Βλάσσης, μουσική επιμέλεια - διδασκαλία: Γιάννης Παπαδημητρ­ίου, κινησιολογ­ική επιμέλεια: Αλίκη Καζούρη, φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, κιθάρα - τραγούδι: Γιάννης Παπαδημητρ­ίου, κρουστά: Αλέξανδρος Ραντάν. Παίζουν: Φώτης Θωμαΐδης, Διδώ Δημητριάδο­υ, Φώτης Λαγανόπουλ­ος, Κωστής Παπαδάκης, Κατερίνα Γεωργιάδου, Αλεξάνδρα Μητσέλου. Τραγουδούν: Βασιλική Μουρίκη, Αλεξάνδρα Μητσέλου. Διάρκεια: 90 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece