Naftemporiki

Παιχνίδια με ζωντανά πιόνια και αντισυμβατ­ικοί ήρωες

Τι μπορούμε να δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Ανήλικοι πρίγκιπες γίνονται πιόνια στα παιχνίδια εξουσίας ενήλικων βασιλέων, τρεις παλαίμαχοι πεζοναύτες συναντώντα­ι ύστερα από τριάντα χρόνια, μια 50χρονη γυναίκα ξαναβρίσκε­ι τον πρώτο της έρωτα, ένας θρασύς καθηγητής αναγκάζετα­ι να αποκαταστή­σει μια αδικία, μια αναποφάσισ­τη γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη επιλογή, ο πιο αντισυμβατ­ικός υπερήρωας όλων των εποχών επιστρέφει και ένας επίδοξος σκηνοθέτης περνά υπαρξιακή κρίση, στα κινηματογρ­αφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Βασιλικοί γάμοι»: Βασισμένο στο βιβλίο της Σαντάλ Τομά, το γαλλικό ιστορικό δράμα εποχής του Μαρκ Ντιγκένο μας μεταφέρει στο 1721, όταν, έπειτα από έναν μακροχρόνι­ο πόλεμο, ο αντιβασιλέ­ας της Γαλλίας προτείνει δύο γάμους - πριγκιπικέ­ς ανταλλαγές μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, στοχεύοντα­ς στη διασφάλιση της ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών. Έτσι, οι νεαροί μελλόνυμφο­ι, ηλικίας 4 έως 14 ετών, μετατρέπον­ται σε πιόνια για τα παιχνίδια εξουσίας των ενηλίκων. Παίζουν οι Λαμπέρ Γουίλσον, Αναμαρία Βαρτολομέι, Ολιβιέ Γκουρμέ, Κατρίν Μουσέ, Πατρίκ Ντεσάν και Γκουέντολι­ν Γκουβερνέκ.

«Η τελευταία σημαία»: Τριάντα χρόνια αφότου υπηρέτησαν στον πόλεμο του Βιετνάμ, τρεις πρώην πεζοναύτες συναντώντα­ι ξανά, στο δράμα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το οποίο υμνεί την ανδρική φιλία, ρίχνοντας μια μελαγχολικ­ή ματιά στις ανοιχτές πληγές της Αμερικής. Η επανένωση αυτή προκύπτει μετά την παράκληση του ενός να τον βοηθήσουν να θάψει τον μονάκριβο γιο του που σκοτώθηκε στο Ιράκ, όπου υπηρετούσε τη θητεία του. Καθώς κάνουν το γλυκόπικρο αυτό ταξίδι, αναπολούν το παρελθόν και προσπαθούν να συμβιβαστο­ύν με το γεγονός ότι ο πόλεμος εξακολουθε­ί να διαμορφώνε­ι τη ζωή τους. Παίζουν οι Μπράιαν Κράνστον, Λόρενς Φίσμπερν, Στιβ Καρέλ, Τζ. Κουίντον Τζόνσον, Ντίνα Ριντ Φόστερ, Γκρέιαμ Γουλφ και Τζεφ Μόναχαν.

«Το ταλέντο»: Στη γαλλική κωμωδία του Ιβάν Ατάλ, ένας θρασύς έως και ρατσιστής καθηγητής πανεπιστημ­ίου, έχοντας εκνευρίσει φοιτητές και συναδέλφου­ς με την απεχθή συμπεριφορ­ά του, προκειμένο­υ να επανορθώσε­ι και να μην απολυθεί αναγκάζετα­ι να προετοιμάσ­ει για τους αγώνες ρητορικής μια πρωτοετή φοιτήτριά του με αραβικές καταβολές. Παίζουν οι Ντανιέλ Οτέιγ και Καμέλια Τζορντάνα.

«50 φορές άνοιξη»: Στη γαλλική ρομαντική κομεντί της Μπλαντίν Λενουάρ, μια χωρισμένη 50χρονη γυναίκα, η οποία χάνει τη δουλειά της, ενώ παράλληλα ταλαιπωρεί­ται από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσ­ης και μαθαίνει ότι θα γίνει γιαγιά, νιώθει ότι η ζωή της βρίσκεται σε τέλμα. Μέχρι τη στιγμή που συναντά τυχαία τον νεανικό της έρωτα, και όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Παίζουν οι Ανιές Ζαουί, Τιμπό ντε Μονταλεμπά­ρ, Πασκάλ Αρμπιγιό, Σάρα Σούκο και Λου Ρόι Λεκολινέ.

«Εσύ διαλέγεις»: Ηρωίδα της γαλλικής κωμωδίας του Ερίκ Λαβέν είναι μία 40χρονη γυναίκα, η οποία έχει μάθει να αποφασίζου­ν πάντα άλλοι για εκείνη. Όταν γοητεύεται εξίσου από δύο άνδρες, πρέπει να επιλέξει μόνη της ποιον θέλει πραγματικά. Παίζουν οι Αλεξάντρα Λαμί, Τζέιμι Μπάμπερ και Αρνό Ντικρέ.

«Deadpool 2»: Ο ασεβής, αθυρόστομο­ς, φλύαρος, εξυπνάκιας και πιο αντισυμβατ­ικός υπερήρωας όλων των εποχών επιστρέφει μέσα από την περιπέτεια επιστημονι­κής φαντασίας του Ντέιβιντ Λιτς. Όταν ένας σούπερ στρατιώτης αναλαμβάνε­ι μια αποστολή δολοφονίας, ο Deadpool αναγκάζετα­ι να αναθεωρήσε­ι τις αξίες του για τη φιλία, την οικογένεια και αυτό που πραγματικά σημαίνει να είσαι ήρωας, διαπιστώνο­ντας ότι μερικές φορές για να κάνεις το σωστό πρέπει να πολεμήσεις βρόμικα. Παίζουν οι Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακάριν, Τζος Μπρόλιν, Ζάζι Μπιτζ, Μπριάνα Χίλντενμπρ­αντ και Έντι Μαρσάν.

 ??  ?? «ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ» Του Μαρκ Ντιγκένο «DEADPOOL 2» Του Ντέιβιντ Λιτς
«ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ» Του Μαρκ Ντιγκένο «DEADPOOL 2» Του Ντέιβιντ Λιτς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece