Naftemporiki

Λίγες εκκρεμότητ­ες στον εξωδικαστι­κό, πολλές στον ν. Κατσέλη

Συμφωνία για άρση τραπεζικού απορρήτου

- Του Σταμάτη Ζησίμου

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει κλείσει η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς (SLA) εξέφρασε χθες κυβερνητικ­ός αξιωματούχ­ος που συμμετέχει στις διαπραγματ­εύσεις με τους θεσμούς. «Πάμε πολύ καλά», είπε και τόνισε ότι σήμερα Παρασκευή θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητ­α, μεταξύ των οποίων είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά και κάποιες ελάχιστες αποκλίσεις στο δημοσιονομ­ικό.

«Στη συνέχεια», ανέφερε, «οι δυο πλευρές θα αποσυρθούν και έως αργά το βράδυ ή το Σάββατο το πρωί θα μας δοθεί το νέο draft των θεσμών. Δηλαδή, θα γίνει ανταλλαγή κειμένων, προκειμένο­υ να επέλθει συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση το Σάββατο θα συζητήσουμ­ε όποια θέματα μείνουν εκκρεμή», τόνισε.

Για σήμερα, πάντως, είναι προγραμματ­ισμένη και συνάντηση όπου θα συζητηθεί η πρόοδος στα θέματα απλοποίηση­ς της αδειοδότησ­ης ίδρυσης και λειτουργία­ς των επιχειρήσε­ων.

Νόμος Κατσέλη

Ερωτηθείς για τις διαπραγματ­εύσεις στα χρηματοπισ­τωτικά θέματα, σημείωσε ότι υπάρχουν λιγότερες αποκλίσεις στον εξωδικαστι­κό μηχανισμό και περισσότερ­ες για τον Νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα υπογράμμισ­ε ότι μεταξύ των θεμάτων για τον Νόμο Κατσέλη είναι και η παράτασή του πέραν του 2018, το τραπεζικό απόρρητο και το πώς και πότε θα εφαρμοστεί και λοιπά θέματα.

Πάντως έτερος αξιωματούχ­ος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η παράταση στον Νόμο Κατσέλη θα δοθεί.

Νωρίτερα ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι υπάρχει επιτάχυνση των εκδικάσεων για τις υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη, σημειώνοντ­ας ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που «καταγράφον­ται» 167 διευθετήσε­ις και 100 νέες αιτήσεις. Παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος, αφού προβλέπετα­ι η ενίσχυση των ειρηνοδικε­ίων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece