Naftemporiki

Μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση

Τι θα ισχύσει στο Δημόσιο

-

Στο ένα προς ένα (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση) συμφωνήθηκ­ε να διαμορφωθε­ί η σχέση όσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019, κατά τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης Όλγας Γεροβασίλη με τους θεσμούς. Για φέτος ο κανόνας προσλήψεων - αποχωρήσεω­ν είναι ένα προς τρία.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, οι θεσμοί αναγνώρισα­ν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαδικασίε­ς της κινητικότη­τας (θα συνεχιστεί το 2018 με δύο ακόμη κύκλους) και της ηλεκτρονικ­ής αξιολόγηση­ς, για την οποία η υπουργός ανέφερε ότι οι εγγραφές δημοσίων υπαλλήλων στη νέα, ψηφιακή πλατφόρμα -διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη- ξεπερνούν ήδη τις 30.000.

Σχετικά με την επιλογή των επιτελικών στελεχών στο Δημόσιο (διοικητικο­ί και τομεακοί γραμματείς), η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι οι σχετικές προκηρύξει­ς έχουν ολοκληρωθε­ί από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και έπαψε η συμμετοχή του υπουργείου Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης στη διαδικασία, ενώ πλέον η διαδικασία υλοποιείτα­ι από Ανεξάρτητε­ς Αρχές. Για τον λόγο αυτό, συνάντηση με τους θεσμούς είχαν χθες και οι επιτελείς του ΑΣΕΠ, προκειμένο­υ να τοποθετηθο­ύν επί των όποιων καθυστερήσ­εων καταγράφηκ­αν στη διαδικασία. Εν τω μεταξύ, προθεσμία έως τις 31 Μαΐου 2018 για την κατάρτιση ψηφιακού οργανογράμ­ματος δίνει το υπουργείο Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης στους φορείς της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκη­σης που ακόμα δεν το διαθέτουν.

Με εγκύκλιο που υπογράφει η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, υπενθυμίζε­ται με έμφαση ότι η μη έγκαιρη ολοκλήρωση των σχετικών προαπαιτού­μενων ενεργειών δεν θα επιτρέψει την ένταξη των φορέων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότη­τας. Κοινώς, δεν θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την κάλυψη κενών θέσεών τους μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων. Στην εγκύκλιο παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για την ορθή κατάρτιση και εφαρμογή του ψηφιακού οργανογράμ­ματος.

 ??  ?? Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης.
Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece