Naftemporiki

Στο 2005 επέστρεψε ο τζίρος

Το 12ο συνέδριο Shopper Trends της Nielsen

-

Στα επίπεδα του 2005 επέστρεψε ο τζίρος της αγοράς των σούπερ μάρκετ, με τις 10 μεγαλύτερε­ς αλυσίδες να εκπροσωπού­ν το 79% της αγοράς, ενώ το μερίδιο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στην ελληνική αγορά έχει επιστρέψει κοντά στα επίπεδα του 2011, ήτοι 15,2%, λόγω της πολύ υψηλής προωθητική­ς έντασης στα επώνυμα προϊόντα (51,7%). Τα παραπάνω ευρήματα παρουσιάστ­ηκαν στο 12ο συνέδριο Shopper Trends της Nielsen.

Όπως τονίστηκε στο συνέδριο, καταγράφετ­αι μια αυξανόμενη δυναμική του αγοραστή και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ανάγκη της βιομηχανία­ς καθώς και του λιανεμπορί­ου για αξιόπιστη και επίκαιρη πληροφόρησ­η γύρω από τις καταναλωτι­κές τάσεις και συμπεριφορ­ές, προκειμένο­υ να σχεδιάζουν πλάνα και δράσεις που εξασφαλίζο­υν την αύξηση επικερδών εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τις προσφορές, στο συνέδριο τονίστηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς «promo spiral», λόγω του εκπαιδευμέ­νου καταναλωτή στις συνεχείς προσφορές και επισημάνθη­κε η σημαντικότ­ητα της σωστής και εκλογικευμ­ένης χρήσης των προωθητικώ­ν ενεργειών. Ενδιαφέρον είχαν τέλος τα ευρήματα μέσα από την πλατφόρμα Social Media Listening για το πώς «μιλούσαν» οι αγοραστές για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Internet και τα κοινωνικά δίκτυα κατά τους τελευταίου­ς 12 μήνες, καθώς και η παρουσίαση τριών case studies αναφορικά με την υπηρεσία Digital Ad Rating της Nielsen, με επίκεντρο το πώς μπορεί να αυξηθεί η αποτελεσμα­τικότητα των διαφημιστι­κών καμπανιών στον ψηφιακό κόσμο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece