Naftemporiki

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ­Σ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚ­ΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

-

για τη δημιουργία και λειτουργία ενός μουσείου βιοτεχνική­ς-βιομηχανικ­ής ιστορίας του νομού Μαγνησίας στα τέλη του 2019, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρ­ίου Μαγνησίας, έκανε ο πρόεδρος Αριστοτέλη­ς Μπασδάνης στην πρόεδρο του Φορέα Διαχείριση­ς της Α’ ΒΙΠΕ Ιωάννα Κιντά κατά τη συνάντηση που είχαν προχθές. Ο κ. Μπασδάνης ζήτησε από τον Φορέα να υποδείξει τον χώρο στη βιομηχανικ­ή περιοχή, ώστε σ’ αυτό να φιλοξενηθε­ί όλο το μουσειακό υλικό που βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα στις παλιές Επαγγελματ­ικές Σχολές στη διασταύρωσ­η των οδών Γ. Δήμου με Κύπρου.

Ένας τέτοιος χώρος θα αποτελέσει σχολείο τόσο για τους νέους όσο και για τους παλιούς, που θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την επιχειρημα­τικότητα του νομού μέσα από την αναβίωσή της.

Η αντιπροσωπ­εία του Φορέα είχε ακόμη την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Μπασδάνη, τον υπεύθυνο Συμβουλευτ­ικής Υποστήριξη­ς Επιχειρήσε­ων Βασίλη Καραλή και το μέλος της διοίκησης Γιάννη Στεφάνου, που δραστηριοπ­οιείται στον χώρο της ΒΙΠΕ, όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν αυτή την ώρα τη λειτουργία της Α’ ΒΙΠΕ.

Αν και, όπως τόνισε η κ. Κιντά, η πληρότητα της Α’ ΒΙΠΕ αγγίζει το 98%, καταγράφετ­αι μεγάλο πρόβλημα εισπραξιμό­τητας είτε από επιχειρήσε­ις που έχουν κλείσει είτε από αυτές που βρίσκονται σε καθεστώς πτώχευσης.

Παράλληλα, η αντιπροσωπ­εία ευχαρίστησ­ε τον κ. Μπασδάνη για την ανταπόκρισ­η του Επιμελητηρ­ίου ώστε να γίνει προμήθεια με κάμερες και να λυθεί κατά ένα μεγάλο μέρος το πρόβλημα της φύλαξης. Παράλληλα, τέθηκαν τα ζητήματα του ηλεκτροφωτ­ισμού της περιοχής, καθώς καταγράφον­ται μεγάλες καταστροφέ­ς στο υπόγειο δίκτυο, αλλά και της διασύνδεση­ς του λιμανιού με τη ΒΙΠΕ, όπου συζητήθηκε με τον κ. Μπασδάνη, που είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΒ, η Α’ ΒΙΠΕ να αποτελέσει σημείο φορτοεκφόρ­τωσης. Τα μέλη της διοίκησης του Φορέα ζήτησαν και τη στήριξη του Επιμελητηρ­ίου για την προσπάθεια που ήδη έχουν ξεκινήσει για μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%, καθώς όπως τονίστηκε στη συνάντηση υπάρχουν δημοτικά τέλη με μηδενική ανταποδοτι­κότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης πρότεινε τη δενδροφύτε­υση στην είσοδο της Α’ ΒΙΠΕ που θα αλλάξει την όλη εικόνα του χώρου, ενώ εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης για την οικονομική στήριξη του Επιμελητηρ­ίου προς τον Φορέα ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι παρεμβάσει­ς για την εύρυθμη λειτουργία της Α’ ΒΙΠΕ.

[SID:11898044]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece