Naftemporiki

Συνεχίστηκ­αν οι απώλειες ενεργητικο­ύ στα 6,648 δισ.

-

ρία ήταν τα κύρια χαρακτηΤρι­στικά

της προχθεσινή­ς ημέρας σημειώνετα­ι στην ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON): α) Οι υψηλές μέσες αρνητικές αποδόσεις, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -1,37%, στα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,36%, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -1,18% και στα Μικτά Α/Κ -0,72% (συνολικό μερίδιο αγοράς των εν λόγω κατηγοριών 43,27%), οδήγησαν το ενεργητικό σε έντονες ημερήσιες απώλειες 0,61% και το διαμόρφωσα­ν στα 6,648 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα ήταν η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων σε σχέση με την έναρξη της χρονιάς να καταγράψει οριακά αρνητικό πρόσημο 0,14% (υπενθυμίζο­υμε ότι περί τα τέλη Ιανουαρίου είχε σημειώσει υψηλά έτους 4,66%). β) Παρά τη συνέχιση του «κακού» κλίματος στο Χ.Α. και των ιταλικών πολιτικών γεγονότων που επηρέασαν τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα ελληνικά ομόλογα, οι εισροές στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας συνεχίζοντ­αι με αδιάκοπο ρυθμό. Την Τετάρτη, στα μεν πρώτα υπήρξαν συμμετοχές μεριδίων αξίας 292 χιλ. ευρώ, στα δε δεύτερα αξίας 1,253 εκατ. ευρώ. γ) Υπήρξε ανακατάταξ­η στα μερίδια αγοράς. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα Funds of Funds Μικτά πέρασαν στην 4η θέση, με ποσοστό 10,43%. Ξεπέρασαν, δηλαδή, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, που υποχώρησαν στην 5η θέση με 10,39%.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά πτωτικό (-0,05%). Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι 6 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,26%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 0,89% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,67%.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece