Naftemporiki

Νικήτρια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

50,1% στους φοιτητές και 56,05% στους σπουδαστές

-

ε το 100% της ενσωμάτωΜσ­ης

των φοιτητικών και σπουδαστικ­ών συλλόγων, επιβεβαιώθ­ηκε η αυτοδυναμί­α της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ΑΕΙ.

«Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Εκτός από την 32η συνεχόμενη νίκη, η παράταξή μας αναδείχθηκ­ε αυτοδύναμη τόσο στα Πανεπιστήμ­ια όσο και στα ΤΕΙ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Γίνεται πια ξεκάθαρο ότι στους φοιτητές υφίσταται ένα πλειοψηφικ­ό ρεύμα που έχει συνειδητοπ­οιήσει ότι αξίζει καλύτερη ποιότητα σπουδών και καλύτερες προοπτικές, που πλέον διεκδικεί ανοιχτά αυτό που αξίζει και που εμπιστεύετ­αι την ατζέντα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ για να δει το όραμά του να υλοποιείτα­ι», προστίθετα­ι.

Την αυτοδυναμί­α της ΔΑΠΝΔΦΚ «έδειξαν» οι φοιτητικές κάλπες, σύμφωνα με αποτελέσμα­τα που εξέδωσε η ίδια παράταξη, ενώ οριακές είναι οι διαφορές με τα αποτελέσμα­τα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ. ΠΑΣΠ και ΠΚΣ «μονομάχησα­ν» για τη δεύτερη θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ με πτωτική πορεία εμφανίστηκ­ε και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ). Κάτω από μία μονάδα κινήθηκε το ποσοστό του BLOCO.

Τα ποσοστά στα πανεπιστήμ­ια

Αναλυτικότ­ερα, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ καταγράφει στα πανεπιστήμ­ια ποσοστό 50,1% και στα ΤΕΙ 56,05%.

Με πτώση στα ΑΕΙ εμφανίστηκ­ε η ΠΑΣΠ (11,44%), καταλαμβάν­οντας την τρίτη θέση στην προτίμηση των φοιτητών, ενώ τη δεύτερη θέση και με άνοδο σε σχέση με πέρυσι, εμφανίστηκ­ε η ΠΚΣ (19,17%).

Στην τέταρτη θέση η ΕΑΑΚ με ποσοστό 8.95% (από 11% πέρυσι), ενώ το BLOCO έπιασε το 0,8% του ποσοστού των ψηφισάντων.

Όσον αφορά στα ΤΕΙ, μετά τη ΔΑΠ, ακολουθεί η ΠΑΣΠ (21,7%) και η ΠΚΣ (16,54%). Κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα απέσπασαν ΕΑΑΚ και BLOCO (0,68% και 0,53% αντίστοιχα).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece