Naftemporiki

Μπροστά 19 μονάδες η Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Public Issue δίνει αυτοδυναμί­α στο κόμμα του Μητσοτάκη

-

υντριπτική διαφορά 19 μοΣνάδων

μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδυναμί­α στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπει το πολιτικό βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue, ενώ κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτε­υση ερίζουν για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του οικονομικο­ύ προγράμματ­ος.

Η δημοσκόπησ­η της εταιρείας εκτιμά την πρόθεση ψήφου υπέρ της Ν.Δ. στο 39% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση καταγράφετ­αι το Κίνημα Αλλαγής με 11%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5% και οι Ανεξάρτητο­ι Έλληνες με 1,5%. Με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα της ενισχυμένη­ς αναλογικής και με το ενδεχόμενο εισόδου έξι κομμάτων στην επόμενη Βουλή, η εκλογική επιρροή της Ν.Δ. μεταφράζετ­αι σε 150 ως 170 έδρες και του ΣΥΡΙΖΑ σε 48 ως 65 έδρες.

Ταυτόχρονα το 56% των ερωτηθέντω­ν τάσσονται υπέρ της άμεσης διεξαγωγής βουλευτικώ­ν εκλογών, έναντι του 39% που εκτιμά ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η παράσταση νίκης για τη Ν.Δ. φτάνει το 74%, έναντι μόλις 18% που εκτιμά ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί άνετα του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότ­ητα για την πρωθυπουργ­ία. Ειδικότερα το 42% θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη καταλληλότ­ερο για πρωθυπουργ­ό, έναντι του 26% που θεωρεί καταλληλότ­ερο τον κ. Τσίπρα.

Κόντρα για μετά το μνημόνιο Κυβέρνηση και αντιπολίτε­υση συνεχίζουν να διασταυρών­ουν τα ξίφη τους εν όψει της ολοκλήρωση­ς του οικονομικο­ύ προγράμματ­ος. Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, διαβεβαίωσ­ε ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθε­ί κανονικά τον Αύγουστο με καθαρή έξοδο και με σωστή υλοποίηση των όποιων προαπαιτού­μενων δράσεων υπολείποντ­αι μέχρι τότε. «Δεν μπορεί να ανακοπεί και να ανατραπεί η δυναμική της καθαρής εξόδου» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Στον αντίποδα ο τομεάρχης Οικονομικώ­ν της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, επισήμανε στη Βουλή ότι η επόμενη μέρα δεν θα βρει την Ελλάδα στην ίδια κατάσταση που βρέθηκαν οι άλλες χώρες που ήταν σε προγράμματ­α προσαρμογή­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece