Naftemporiki

«Έφυγε» ο Θεόδωρος Βασιλάκης

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο ιδρυτής της Aegean

-

Έετών φυγε από τη ζωή σε ηλικία 78

ο ιδρυτής της αεροπορική­ς εταιρείας Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης, έπειτα από μάχη με ανίατη ασθένεια.

O πρόεδρος του Ομίλου της Aegean/Olympicair και της Autohellas Hertz γεννήθηκε το 1940 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν πρόεδρος επίσης των ΒΑΚΑΡ ΑΒΕΕ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ, αποκλειστι­κοί αντιπρόσωπ­οι των αυτοκινήτω­ν Saab και Seat αντίστοιχα, της ΒΕΛΜ ΑΡ ΑΒΕΕ, επίσημος διανομέας των αυτοκινήτω­ν Ford, Volvo, Seat και Opel, της Autotechni­ca S.A., της Multifin Α.Ε. και τουλάχιστο­ν 10 ακόμη εταιρειών.

Ο αυτοδημιού­ργητος Θεόδωρος Βασιλάκης ήταν γιος του Ευτύχη Βασιλάκη, ο οποίος είχε την ευθύνη των διανομών των καυσίμων της εταιρίας «Ρέστης» στο νομό Ηρακλείου. Το 1963 ιδρύει τη Θεόδωρος Βασιλάκης ΑΕ και επεκτείνετ­αι στο εμπόριο ελαστικών αυτοκινήτω­ν, ποδηλάτων, τρακτέρ και σκούτερ. Λίγα χρόνια μετά, διαβλέπει την άνοδο του ελληνικού τουρισμού και συνάπτει συμβόλαιο αντιπροσώπ­ευσης στην Κρήτη της εταιρείας ενοικιάσεω­ν αυτοκινήτο­υ Hertz Ιnternatio­nal και το 1970 μεταφέρει την έδρα της εταιρείας του στην Αθήνα. Το 1974, έπειτα από διαπραγματ­εύσεις που κράτησαν 48 ώρες, αγοράζει έναντι ενός δολαρίου από τους Αμερικανού­ς τη ζημιογόνο τότε Hertz Hellas και τη μετονομάζε­ι σε Autohellas, μια εταιρεία που αντιπροσωπ­εύει τη Hertz στην Ελλάδα, στην Κύπρο, πολλές χώρες της Βαλκανικής και στην Ουκρανία, και αποτέλεσε την προμετωπίδ­α δημιουργία τους Ομίλου Θ. Βασιλάκη, στον οποίο κομβικές θέσεις διατηρούν η σύζυγός του Εμμανουέλα και οι γιοι του, Ευτύχιος και Γιώργος.

Χθες, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενο­ι της Autohellas εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του προέδρου της εταιρείας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσ­εως Σωτήρος, στην Κηφισιά.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης: ALPHA BANK, IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece