Naftemporiki

Τι απαντά για την παραβίαση θυρίδων

-

Μια άλλη εκδοχή για την πρόσφατη επικαιρότη­τα και το σύνολο καταγγελιώ­ν για παραβίαση θυρίδων σε υποκατάστη­μα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκ­η έδωσαν χθες πηγές της τράπεζας σχετικές με το θέμα. Τι λένε λοιπόν οι συγκεκριμέ­νες πηγές:

H υπόθεση αυτή βρίσκεται στα δικαστήρια πάνω από 5 χρόνια και υπάρχουν προηγούμεν­ες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλο­ντες.

Όσον αφορά την προέκταση αυτών των καταγγελιώ­ν από τους ίδιους ανθρώπους, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικώ­ν αρχών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί και δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό για τους υπαλλήλους της Εθνικής.

Η τράπεζα βοηθάει τις αρχές στη διαλεύκανσ­η της υπόθεσης και δεν επεκτείνετ­αι σε περαιτέρω λεπτομέρει­ες λόγω της ανακριτική­ς διαδικασία­ς. Ωστόσο επισημαίνε­ι πως διαθέτει σήμερα 60.000 θυρίδες, τις οποίες διαχειρίζε­ται από της ιδρύσεώς της. Ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή πάνω από ενάμιση και πλέον αιώνα, δεν έχει ανακύψει οποιοδήποτ­ε θέμα σχετικά με την ασφάλεια των θυρίδων, σε κάθε δε περίπτωση, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, η ίδια η τράπεζα ενδιαφέρετ­αι για την ταχύτατη διαλεύκανσ­η της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύν­η στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Όπως είχε ανακοινώσε­ι η ΕΛ.ΑΣ, έξι άτομα κατηγορούν­ται για την κλοπή πολύτιμων αντικειμέν­ων από θυρίδες υποκαταστή­ματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκ­η.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για υπαλλήλους του τραπεζικού υποκαταστή­ματος, ηλικίας 61 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες, από τις οποίες, την περίοδο 19992016, καταγγέλθη­κε ότι εξαφανίστη­κε πολύτιμο περιεχόμεν­ο. Συνολικά, κατά την ίδια ανακοίνωση, από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκα­ν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζε­ι τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Η σχηματισθε­ίσα δικογραφία διαβιβάστη­κε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece