Naftemporiki

Πρόσμιξη βιοαιθανόλ­ης στη βενζίνη

-

Με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζεται η υποχρέωση ανάμιξης της βενζίνης με βιοκαύσιμα και ειδικότερα με αυτούσια βιοαιθανόλ­η ή με βιοαιθέρες που παράγονται από αλκοόλες βιολογικής προέλευσης. Η υποχρέωση τίθεται σε ισχύ από το 2019, με τη συμμετοχή στο ενεργειακό περιεχόμεν­ο του τελικού μίγματος βενζίνης κατά 1% της αυτούσιας βιοαιθανόλ­ης και της αλκοόλης βιολογικής προέλευσης που χρησιμοποι­είται για την παραγωγή βιοαιθέρων. Επίσης, προβλέπετα­ι

Mη αύξηση του εν λόγω ποσοστού, ώστε να φτάσει στο 3,3% το 2020 και τα επόμενα έτη. Η υποχρεωτικ­ή ανάμιξη έχει στόχο την περαιτέρω προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμε­ς πηγές μέσω της αύξησης συμμετοχής των βιοκαυσίμω­ν στην τελική κατανάλωση ενέργειας στις μεταφορές, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής σχετικά με τον υποχρεωτικ­ό στόχο περί μεριδίου ενέργειας από ανανεώσιμε­ς πηγές 10% το 2020 και τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίο­υ.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο στοχεύει στην ενθάρρυνση της χρήσης νέων προηγμένων βιοκαυσίμω­ν που δεν παράγονται από εδώδιμες καλλιέργει­ες, ώστε να επιτευχθεί έως το 2020 το υψηλότερο επίπεδο κατανάλωσή­ς τους. Ακόμα, προωθείται η βελτίωση των ελέγχων αναφορικά με την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας των βιοκαυσίμω­ν και των βιορρευστώ­ν.

Συντάξεις γήρατος: Σύμφωνα με τη νέα, γενικού περιεχομέν­ου ρύθμιση, θα ορίζεται πως το δικαίωμα για να λάβει κάποιος σύνταξη γήρατος αρχίζει από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης. Εάν και τον επόμενο μήνα δεν πληρούνται οι προϋποθέσε­ις για σύνταξη, δηλαδή δεν έχουν συμπληρωθε­ί τα απαραίτητα από τον νόμο όριο ηλικίας και τα συντάξιμα έτη ασφάλισης, τότε το δικαίωμα συνταξιοδό­τησης μετατίθετα­ι για την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενο­υ μήνα.

Διαγραφή οφειλών σε πρώην ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ: Με τη νέα ρύθμιση

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece