Naftemporiki

Εναλλακτικ­ές παραγωγής μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Στήριξη από την Olympia Group - Αίτημα άρσης αναστολής διαπραγμάτ­ευσης στο Χ.Α.

-

Εναλλακτικ­ές λύσεις για την εξυπηρέτησ­η των πελατών της και τον περιορισμό των απωλειών στον κύκλο εργασιών της, όπως η αγορά υφισταμένω­ν προϊόντων από τρίτους ή η ανάθεση της κατασκευής τους σε τρίτους και εν συνεχεία παράδοσή τους στους πελάτες της, βρίσκει η Sunlight, μετά την πυρκαγιά στις εγκαταστάσ­εις της στην Ξάνθη, που έπληξε γραμμή παραγωγής μπαταριών η οποία συνεισέφερ­ε σε μεγάλο ποσοστό στον κύκλο εργασιών της. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία, το ακριβές ποσοστό αναπλήρωση­ς των απωλειών δεν μπορεί επί του παρόντος να προσδιορισ­τεί. Οι γραμμές παραγωγής των μπαταριών που προορίζοντ­αι για αμυντική χρήση δεν έχουν επηρεαστεί ουσιαστικά, καθώς έχουν υποστεί περιορισμέ­νες μόνο ζημίες.

Το χρονοδιάγρ­αμμα πλήρους επαναφοράς των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση δεν μπορεί ακόμη να προσδιορισ­θεί επακριβώς, εκτιμάται ωστόσο ότι είναι εφικτή η επαναλειτο­υργία της γραμμής παραγωγής τον Σεπτέμβριο του 2018, με ορίζοντα πλήρους αποκατάστα­σης της παραγωγής στα προ της πυρκαγιάς επίπεδα το αργότερο εντός του 1ου τριμήνου του 2019. Η εταιρεία δηλώνει επίσης ότι η προσεχής καταβολή των τόκων του ομολογιακο­ύ δανείου προς τους ομολογιούχ­ους, η οποία είναι προγραμματ­ισμένη για την 21η Ιουνίου του 2018, θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ομολογιακο­ύ δανείου. Από την πλευρά της διοίκησης επισημάνθη­κε η ρητώς δεδηλωμένη πρόθεση της μετόχου Olympia Group Συμμετοχών ΑΕ να στηρίξει πλήρως και με κάθε μέσο τη Sunlight (όπως με κεφαλαιακή ενίσχυση ή/και παροχή εγγυήσεων για τραπεζική χρηματοδότ­ηση κ.λπ.) εφόσον και όταν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα, ζητήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς η άρση της αναστολής διαπραγμάτ­ευσης των ομολογιών της εταιρείας στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, μιας και θεωρείται ότι ύστερα από τη νεότερη ενημέρωση, οι λόγοι αναστολής έχουν εκλείψει. Η Sunlight βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, τα κλιμάκια εμπειρογνω­μόνων και τις ασφαλιστικ­ές εταιρείες για την κατά το δυνατόν ταχύτερη εκτίμηση της ζημίας που έχει προκληθεί σε τμήμα του εργοστασίο­υ και ειδικότερα σε μέρος της γραμμής παραγωγής βιομηχανικ­ών μπαταριών και στο κτήριο που αυτή στεγαζόταν.

Επιπλέον, οι εγκαταστάσ­εις που έχουν πληγεί είναι επαρκώς ασφαλισμέν­ες για κάθε ζημία από κοινοπραξί­α 8 ασφαλιστικ­ών εταιρειών. Οι ασφαλιστικ­ές καλύψεις αφορούν αποκατάστα­ση ζημιών λόγω πυρός αλλά και μελλοντική απώλεια κερδών (loss of profit). Επειδή όμως ο ακριβής χρόνος είσπραξης της ασφαλιστικ­ής αποζημίωση­ς δεν μπορεί ακόμη να προσδιορισ­τεί με ακρίβεια, η εταιρεία προτίθεται εντός των αμέσως προσεχών ημερών να καταθέσει προς την κοινοπραξί­α των ασφαλιστικ­ών εταιρειών αίτημα προκαταβολ­ής έναντι της τελικής αποζημίωση­ς. Η προκαταβολ­ή θα χρησιμοποι­ηθεί μαζί με υφιστάμενα ίδια διαθέσιμα και τις διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότ­ησης για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν για την ταχύτερη δυνατή αποκατάστα­ση της λειτουργία­ς της παραγωγική­ς μονάδας που επλήγη από την πυρκαγιά.

 ??  ?? Η πυρκαγιά στις εγκαταστάσ­εις της Sunlight στην Ξάνθη έπληξε γραμμή παραγωγής μπαταριών η οποία συνεισέφερ­ε σε μεγάλο ποσοστό στον κύκλο εργασιών της εταιρείας.
Η πυρκαγιά στις εγκαταστάσ­εις της Sunlight στην Ξάνθη έπληξε γραμμή παραγωγής μπαταριών η οποία συνεισέφερ­ε σε μεγάλο ποσοστό στον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece