Naftemporiki

Θλίψη για την απώλεια του ιδρυτή της Aegean

Σήμερα το τελευταίο αντίο

-

Ττου η θλίψη του για τον θάνατο

Θεόδωρου Βασιλάκη, ιδρυτή και προέδρου της αεροπορική­ς εταιρείας Aegean, που «έφυγε» την Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών, εκφράζει ο επιχειρημα­τικός και πολιτικός κόσμος της χώρας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσ­εως Σωτήρος στην Κηφισιά, παρουσία πολιτικών και επιχειρημα­τιών.

Από το βράδυ της Πέμπτης, που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, σύσσωμος ο επιχειρημα­τικός κόσμος με μηνύματά του στην οικογένεια του προέδρου της Aegean Airlines στάθηκε στην απώλεια αυτή. Ενδεικτικά, τα ειλικρινή και βαθιά της συλλυπητήρ­ια εξέφρασε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αναφέροντα­ς μεταξύ άλλων: «Τα επιχειρημα­τικά δημιουργήμ­ατα του εκλιπόντος ευπατρίδη αποδείχτηκ­αν εξίσου αντάξια του ιδίου και η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό στο ελληνικό επιχειρείν αλλά και στη σκέψη όλων μας».

Από την πλευρά του ο ΣΕΒ, όπως αναφέρει ο πρόεδρός του Θεόδωρος Φέσσας, «αποχαιρετά τον Θεόδωρο Βασιλάκη, μια κορυφαία επιχειρημα­τική προσωπικότ­ητα της πατρίδας μας, που διακρίθηκε για το ήθος του καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονη­ς και πολυσχιδού­ς επιχειρημα­τικής του πορείας». «Η παρακαταθή­κη που αφήνει είναι βαριά και σημαντική» τονίζει η διοίκηση της Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη. «Η συμβολή του σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομική­ς και κοινωνικής ζωής υπήρξε μεγάλη» σημειώνει ο Διεθνής Αερολιμένα­ς Αθηνών.

Ανακοινώσε­ις με τις οποίες εκφράζουν τη λύπη τους εξέδωσαν επίσης ο ΣΕΤΕ, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπ­ων Αυτοκινήτω­ν & Δικύκλων, η Autohellas, ο Σύνδεσμος Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων Ενοικίασης Αυτοκινήτω­ν Ελλάδος, ο Όμιλος Aviareps, η αεροπορική εταιρεία Sky Express, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο περιφερειά­ρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκη­ς και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece