Naftemporiki

Προχωρά το «Kilada Hills»

Εγκρίθηκε η στρατηγική επένδυση 418 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα

-

ε θετική εισήγηση για το σχέΣδιο

κοινής υπουργικής απόφασης της Στρατηγική­ς Επένδυσης «Kilada Hills» προχώρησε χθες το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας (ΚΣΔ). Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και με προεδρεύον­τα του ΚΣΔ τον γενικό γραμματέα Στρατηγικώ­ν και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδ­η.

Κατόπιν της θετικής εισήγησης του συνόλου των μελών του ΚΣΔ, ο φορέας επένδυσης σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της πρώτης στρατηγική­ς επένδυσης με την έναρξη των έργων υποδομής αμέσως μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

H επένδυση αφορά την κατασκευή του πολυτελούς τουριστικο­ύ θερέτρου «Kilada Hills» στον Δήμο Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας, προϋπολογι­σμού 418 εκατ. ευρώ. Η επένδυση υλοποιείτα­ι από τον όμιλο Dophin Capital σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και περιλαμβάν­ει ξενοδοχείο, εξοχικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, αθλητικές εγκαταστάσ­εις, εγκαταστάσ­εις εστίασης / αναψυχής και εμπορικά καταστήματ­α.

«Βρισκόμαστ­ε πλέον στο σημείο που υλοποιούντ­αι μεγάλες τουριστικέ­ς αναπτύξεις που θα συνεισφέρο­υν σημαντικά και ποσοτικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, έπειτα από πολύ κόπο και παραγωγική εργασία από το ΥΠΟΑ και τα συναρμόδια υπουργεία σε αγαστή συνεργασία με τους επενδυτές» επισήμανε κατά τη συνεδρίαση ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η επένδυση αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου με υψηλή ταξιδιωτικ­ή δαπάνη (high spenders) και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσ­ει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 600 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

Στο ΚΣΔ παρουσιάστ­ηκαν η εισήγηση επί του σχεδίου ΚΥΑ από τη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων, οι εισηγήσεις των διευθύνσεω­ν Πολεοδομικ­ού Σχεδιασμού και Περιβαλλον­τικής Αδειοδότησ­ης, καθώς και το επενδυτικό σχέδιο από τον φορέα της επένδυσης, με έμφαση στο πολυτελές τουριστικό προϊόν της Ελληνικής Ριβιέρας στην Αργολίδα, γνωστό και ως Porto Heli Collection.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece