Naftemporiki

Νέα πτώση ενεργητικο­ύ στα 6,637 δισ. ευρώ

-

Ντου έα υποχώρηση κατά 0,17%

Ενεργητικο­ύ στη διάρκεια της Πέμπτης διαμόρφωσε την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων στα 6,637 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός μεριδίων ήταν ανοδικός 0,01%, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών κατέγραψε μικρή πτωτική αξία 1,755 εκατ. ευρώ. Ως προς τις εκροές των τελευταίων ημερών είναι φανερό πλέον ότι υπάρχει σημαντική μετακίνηση κεφαλαίων από τις κατηγορίες των Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων προς τα Μετοχικά και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας.

Ειδικότερα στην προχθεσινή ημέρα, ο κύριος όγκος των εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 2,434 εκατ. ευρώ, στα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 928 χιλ. ευρώ και στα Funds of Funds Μετοχικά με 447 χιλ. ευρώ. Αντιθέτως, σημαντικές εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,454 εκατ. ευρώ και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 955 χιλ. ευρώ. Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά προς τα κάτω, κατά 0,10%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 16 σημείωσαν μικρές ζημιές, οι 3 κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,49%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,35% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με -0,34%. Οι τρεις κατηγορίες που σημείωσαν θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,43%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,20% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,04%.

Το Ενεργητικό σε σχέση με την έναρξη του έτους παραμένει σε αρνητικά επίπεδα με διεύρυνση απωλειών 0,30%. Η θετική τροχιά των μεριδίων είναι αμετάβλητη και κινείται περί του 1,41%. Επίσης, στο ισοζύγιο εισροών/εκροών υπερτερεί η αξία των συμμετοχών με 21,478 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece