Naftemporiki

Η Paypal εξαγόρασε την iZettle

Συμφωνία έναντι 2,2 δισ. δολ.

-

την εξαγορά της σουηδικής νεΣοφυούς

εταιρείας ψηφιακών χρηματικών συναλλαγών iZettle προχώρησε η Paypal, έναντι του ποσού των 2,2 δισ. δολαρίων, καθιστώντα­ς την τη μεγαλύτερη εξαγορά για την αμερικανικ­ή εταιρεία ψηφιακών πληρωμών. H iZettle με έδρα τη Στοκχόλμη παρέχει σε μικρές επιχειρήσε­ις ένα μικρού μεγέθους τερματικό ανάγνωσης πιστωτικών καρτών που μπορεί να μετατρέψει τα κινητά τηλέφωνα σε συσκευές άμεσης πληρωμής κι έχει προγραμματ­ίσει Αρχική Δημόσια Προσφορά στο χρηματιστή­ριο της σουηδικής πρωτεύουσα­ς μέσα στο 2018.

Η Paypal με την κίνηση αυτή αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ψηφιακές πληρωμές, θέλοντας να αντιμετωπί­σει συγχρόνως και τον αυξανόμενο ανταγωνισμ­ό από εταιρείες όπως η Square θυγατρική του Twitter. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια από το 2015 διαχωρίστη­κε από την ιστοσελίδα διαδικτυακ­ών αγορών eBay και έχει προχωρήσει στην απόκτηση μικρότερων εταιρειών και σε συνεργασίε­ς με μεγάλες τράπεζες και τεχνολογικ­ές εταιρείες, όπως οι BofA Merrill Lynch, JPMorgan, Apple και Facebook. Ο CEO της iZettle Τζέικομπ ντε Γκριρ, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, δήλωσε πως εκείνος και το team της εταιρείας θα εξακολουθή­σουν να οδηγούν τις δραστηριότ­ητές της.

Η iZettle ιδρύθηκε το 2010 και είναι μια από τις ταχέως αναπτυσσόμ­ενες fintech εταιρείες στην Ευρώπη, με αναμενόμεν­ο ετήσιο όγκο συναλλαγών το 2018 6 δισ. δολ. και καθαρά έσοδα 165 εκατ. δολ. Ακολουθεί το παράδειγμα άλλων τεχνολογικ­ών εταιρειών που έχουν ξεπηδήσει από τη Σουηδία, όπως η King, δημιουργός του παιχνιδιού Candy Crush, ο Skype και η Mojang, δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Minecraft (και οι δύο έχουν αποκτηθεί από τη Microsoft), αλλά και η εταιρεία μουσικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο Spotify.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece